Vier onopgeloste moorden op coldcasekalender: politie hoopt op tips uit de gevangenis

ARNHEM - Op de coldcasekalender die de politie vrijdag ophangt in gevangenissen en tbs-klinieken staan vier onopgeloste zaken uit deze regio. De moorden op Linda Mens uit Zevenaar in 1999, Tonny ter Horst uit Terborg in 2000 en Kevin America uit Nijmegen in 2012 zijn na vele jaren nog altijd niet opgelost. Bijzonder is de mysterieuze treindode in Wehl uit 1992.

De  coldcasekalender van 2019.
Volledig scherm
De coldcasekalender van 2019. © Politie.

Sinds 2017 geeft de politie een coldcasekalender uit. Bij 52 onopgehelderde ernstige misdrijven staan foto’s van slachtoffers en een oproep voor informatie. Door de misdaadkalender te verspreiden onder gedetineerden en online wordt gehoopt dat mensen alsnog gaan praten.

Nederland telt naar schatting 1500 onopgeloste moorden en verdwijningen. Moord en doodslag, en geweldsmisdrijven waar een celstraf van twaalf jaar of meer op staat, verjaren niet. De kalender zorgt elk jaar voor honderden tips. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.