Petra Souwerbren, directeur van Natuur en Milieu Gelderland, langs de Nederrijn bij Arnhem
Volledig scherm
PREMIUM
Petra Souwerbren, directeur van Natuur en Milieu Gelderland, langs de Nederrijn bij Arnhem © Erik van 't Hullenaar

Vijftig jaar actief voor een beter milieu: ‘Hoe dom kun je zijn om een snelweg door een natuurgebied aan te leggen?’

Het gesprekNatuur en Milieu Gelderland zet zich al vijftig jaar in voor een leefbaar landschap en vitale natuur in de regio. Veelal op de achtergrond, terwijl milieubeschermers als Johan Vollenbroek volop in de schijnwerpers staan met hun strijd. ,,Harde woorden gebruiken in de media is meestal niet in ons belang.”

6 reacties

 • Hamhuis

  1 maand geleden
  Veel mensen hebben geen respect en waardering voor wetenschappers. Gold voor corona maar ook voor natuur- en klimaat crisis. De mening van een boer (zeker niet onafhankelijk) wordt hoger geacht dan onafhankelijk onderzoek. Een voorbeeld van gebrek aan intelligentie bij de reageerders of angst voor verandering?
 • Elbert Jansen

  1 maand geleden
  De mens wil steeds meer en meer. Denk dat daar de oorzaak ligt van alle problemen, zoals de stikstof-, klimaat-, en milieuproblemen. We willen allemaal een snelle auto, snelle fietsen, motoren en vliegen de hele wereld rond en bouwen de aarde vol. De aarde raakt overbevolkt, want aan geboortebeperking doen we niet. Maar al die mondjes moeten wel allemaal gevuld worden. De mensheid helpt de hele aarde de vernieling in. Ik denk dat niet de natuur maar de mens op termijn aan het kortste eind trekt.
 • Kareltje van Dam

  1 maand geleden
  Dit soort betweters maken alles kapot met hun stikstof- en milieugedram. De natuur en de boeren gewoon hun gang laten gaan.
 • Hans Jacobs

  1 maand geleden
  Hou eens op @fluit om mensen die zich inzetten voor het maatschappelijk weg te zetten en te diskwalificeren als “dit soort figuren” Wat voegt dit toe aan uw slecht onderbouwde. argumentatie dat thorium de oplossing zou zijn.
 • Arie van Doorn

  1 maand geleden
  Zolang hebzucht ,geld en meer en meer economie de boven toon voert ,trekt de natuur altijd aan het kortste eind.Waar ze in elk geval gelijk in heeft is dat we op deze levensstijl absoluut niet door kunnen gaan,maar of de windmolens daar de oplossing voor zijn is een ander verhaal,en zonnevelden op de grond is helemaal niet goed te praten,op daken is een goede oplossing.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.