Volledig scherm
Ontwerpersduo Viktor & Rolf, opgeleid door ArtEZ in Arnhem. © Inez & Vinoodh

Viktor & Rolf dragen ‘gewoon’ Hema-sokken en ontwerpen voor warenhuis kerstcollectie

ARNHEM - Mode-ontwerpers Viktor & Rolf hebben voor warenhuisketen Hema speciale kerstspullen gemaakt. De ‘Jingle Bows-kerstcollectie’, gebaseerd op de vlinderstrik die het bij ArtEZ in Arnhem opgeleide duo vaak gebruikt, is vanaf vandaag in een beperkte oplage te koop.

Hema is verguld dat ‘twee oer-Hollandse merken’ de handen ineen hebben geslagen. En daar hoefden ze niet lang over na te denken: ‘Een samenwerking was meteen vanzelfsprekend’. De artikelen, van decoratiestukken tot babyrompertjes, in prijs variërend van 1,50 euro tot 35 euro, zijn veelal uitgevoerd in glitters en rood- en goudtinten.  

Hema-sokken

Viktor&Rolf, gelauwerde oud-studenten van de Arnhemse mode-opleiding, zagen een buitenkans om basale Hema-producten een extravagante twist te geven. Bovendien heeft het duo zo zijn eigen herinneringen aan het warenhuis, dat ze ‘meer dan een merk’ noemen, ‘een cultureel fenomeen zoals tulpen en kaas’.

‘Hema heeft van jongs af aan een rol gespeeld in ons leven', stellen de ontwerpers. ‘Hema is waar wij onze eerste schriften voor de middelbare school kochten en waar wij nu nog steeds onze sokken kopen. Hema is als behang en fijne achtergrondmuziek, het is er altijd en overal, maar stoort nooit.’

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.