Volledig scherm
Vincent T. (links) tijdens zijn rechtszaak met rechts advocaat Frans Huijbers. © Jeroen Nissen

Vincent T. uit Doornenburg blijft in cel voor voorbereiden terroristische aanslag

ARNHEM/ DOORNENBURG - Vincent T. (45) uit Doornenburg blijft tot medio mei 2020 gedetineerd. Het Gerechtshof was het met het Openbaar Ministerie eens dat T. een terroristische aanslag had voorbereid. Hij kreeg 36 maanden gevangenisstraf, waarvan 12 voorwaardelijk. 

,,Ik zie jullie in mei”, zei Vincent T. tegen zijn ouders toen hij na de uitspraak tussen twee agenten terug liep naar het cellencomplex onder de rechtbank. In mei 2020 loopt zijn straf af.

Het hoger beroep had hem niet gebracht wat hij ervan had gehoopt. Het Hof vond dat hij schuldig was aan het voorbereiden van een aanslag met een terroristisch motief. De Doornenburger blijft volhouden dat hij nooit van plan was geweest om een aanslag te plegen.

Rechts-extremistisch

Vincent T. werd anderhalf jaar geleden gearresteerd nadat de veiligheidsdienst AIVD een dossier over hem had opgebouwd. Bij de inval in zijn woning trof de politie 1713 scherpe patronen en een gaspistool aan.

T. wordt gezien als de oprichter van de Facebookpagina van de rechts-extremistische Anti Terreur Brigade Special Forces. Op de Facebookpagina van de ATB waren moslims en linkse kopstukken zijn doelwit. T. deed het af als grootspraak, maar het Hof besliste nu dat de Doornenburger wel degelijk een terroristisch motief had.

Vincent T. laat het bij deze veroordeling in hoger beroep en gaat niet in cassatie.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.