Volledig scherm
Het Vitesse Fan Platform in GelreDome met het ‘Airborne-ontwerp’ van de nieuwe seizoenkaart van de Arnhemse club. © Vitesse

Vitesse bewijst eer aan strijders met seizoenkaart in Airborne-kleuren

ARNHEM - De jaarkaart voor het seizoen 2019-2020 van Vitesse is in het kader van de 75e herdenking van de Slag om Arnhem uitgevoerd in de kleuren van de Airbornes: maroonrood en luchtblauw. Het idee ervoor is afkomstig van het Vitesse Fan Platform, waarmee de Arnhemse club vorig seizoen is begonnen.

Niet alleen heeft de kaart de kleuren van de eerste Britse luchtlandingsdivisie die in september 1944 probeerde de Rijnbrug bij Arnhem in te nemen, op de pas is een afbeelding te zien van de John Frostbrug en van een vliegtuig dat para’s dropt. Verder staat het Pegasus-logo van de Airbornes erop, het logo van Vitesse en de cijfers ‘75' onder een parachute.

Vitesse zal komend seizoen meer gaan werken met het ontwerp, laat de club weten. Op diverse manieren zal aandacht worden besteed aan de 75e herdenking van de Slag om Arnhem. Zo zullen de Arnhemmers net als in het verleden is gebeurd, het seizoen in een uit-tenue in Airborne-kleuren gaan spelen. 

‘Een uniek en bijzonder shirt’

Hoe dat er komt uit te zien, houdt de club nog even stil. ,,Maar het wordt een uniek en bijzonder shirt”, belooft de woordvoerder. Vitesse wil het nieuwe thuis- en uittenue van de nieuwe kledingsponsor Nike presenteren tijdens de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen.

Seizoenkaarten voor Vitesse zijn verkrijgbaar voor een bedrag tussen 175 en 460 euro. Vandaag is de laatste dag dat jaarkaarthouders met korting hun abonnement kunnen verlengen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.