Volledig scherm
PREMIUM
ARNHEM - Als Arnhem volgend jaar het Songfestival mag organiseren, moet voetbalclub Vitesse acht weken buiten het stadion GelreDome spelen. Mogelijk kunnen de thuiswedstrijden afgewerkt worden op het extra speelveld op het GelreDometerrein. Daar worden dan tijdelijke tribunes gebouwd. © ANP

Vitesse buiten het GelreDome laten spelen: is het genoeg om het Songfestival naar Arnhem te krijgen?

ARNHEM - Om volgend jaar het Eurovisie Songfestival in stadion GelreDome te kunnen houden, wil de gemeente Arnhem betaaldvoetbalclub Vitesse zijn wedstrijden buiten het stadion af laten werken.

Dat blijkt uit een voorstel dat het college van burgemeester en wethouders doet aan de gemeenteraad van Arnhem. Die vergadert woensdag over het binnen halen van de organisatie van het internationale liedjesevenement.

De beschikbaarheid van het stadion is op dit moment de grootste uitdaging. Dat moet acht weken vrij kunnen worden gemaakt voor het songfestival en dat botst met de wedstrijden van Vitesse in de eredivisie. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.