ARNHEM - Als Arnhem volgend jaar het Songfestival mag organiseren, moet voetbalclub Vitesse acht weken buiten het stadion GelreDome spelen. Mogelijk kunnen de thuiswedstrijden afgewerkt worden op het extra speelveld op het GelreDometerrein. Daar worden dan tijdelijke tribunes gebouwd.
Volledig scherm
PREMIUM
ARNHEM - Als Arnhem volgend jaar het Songfestival mag organiseren, moet voetbalclub Vitesse acht weken buiten het stadion GelreDome spelen. Mogelijk kunnen de thuiswedstrijden afgewerkt worden op het extra speelveld op het GelreDometerrein. Daar worden dan tijdelijke tribunes gebouwd. © ANP

Vitesse buiten het GelreDome laten spelen: is het genoeg om het Songfestival naar Arnhem te krijgen?

ARNHEM - Om volgend jaar het Eurovisie Songfestival in stadion GelreDome te kunnen houden, wil de gemeente Arnhem betaaldvoetbalclub Vitesse zijn wedstrijden buiten het stadion af laten werken.

35 reacties

 • Joris

  3 jaar geleden
  Net als in de jaren negentig. Toen 20.000 man, volle Goffert, tegen PSV en Feyenoord. Geweldige voetbalsfeer!
 • Baron68

  3 jaar geleden
  Kan iemand verklaren hoe Vitesse daarom niet in Gelredome kan spelen? Geldt dat ook voor de andere kandidaatsteden? Of probeert "men" Arnhem met een kluitje in het riet te sturen? Het uitschuifbare veld is al jaren beproefd. Madonna, Tiësto, Stones, Borsato enzo enzovoorts. Voetbalwedstrijd kort voor of kort na een megaconcert; bewezen geoliede logistiek.Musis is ondertussen een veelbekroond gebouw. Het TV verslag van de Provinciale Verkiezingen kwam uit alwéér een bekroond gebouw .. het Provinciehuis. O, ja, Arnhem heeft ook nog Rozet en Luxor. Uitstekend geschikt voor repetities.
 • Stefan

  3 jaar geleden
  Buiten spelen is gezond.
 • JacWest

  3 jaar geleden
  Songfestival in Gelredome, is het eindelijk een keertje vol!
 • ProGrip24

  3 jaar geleden
  Vitesse moet gewoon nee zeggen, je kan het niet maken om seizoenkaarthouders buiten op een houte bankje neer te zetten.En hoe kan Arnhem het maken om het song festival binnen halen als er al een tekort van 23 miljoen euro in de zorg is! 

In samenwerking met indebuurt Arnhem