Het speelveld in GelreDome voorafgaand aan de wedstrijd die Vitesse zondagmiddag speelde tegen SC Cambuur.
Volledig scherm
PREMIUM
Het speelveld in GelreDome voorafgaand aan de wedstrijd die Vitesse zondagmiddag speelde tegen SC Cambuur. © Pro Shots / Paul Meima

Vitesse eist miljoenen van eigenaar GelreDome als club niet meer in stadion mag voetballen

ARNHEM - Vitesse wil via de rechter afdwingen dat de club ook na het opzeggen van de huur van GelreDome in het stadion mag blijven voetballen. Staat de eigenaar van GelreDome, het Amsterdamse vastgoedbedrijf Nedstede van Michael van de Kuit, dat niet toe, dan vordert de Arnhemse club een dwangsom die kan oplopen tot 25 miljoen euro.

28 reacties

 • Martin De Beer

  4 maanden geleden
  Vitesse zegt contract zelf op maar eist van alles. Vitesse heeft niets te eisen. Vitesse moet indimmen want ze staan op de rand van de afgrond en kopers uit US en Midden-Oosten gaan dat niet beter maken maar juist nog slechter.
 • Norman Man

  4 maanden geleden
  laten we eerlijk zijn Vitesse leef dus al jaren met schijnbaar schulden en hoogmoed en vanaf het moment dat iemand schreeuwde in het nieuwe gehuurde stadion, dat er maar 1 club dat recht heeft te bestaan in Gelderland Nu het publiek wil schijnbaar alleen Europese voetbal wedstrijd zie volle stadion. Kwamen ze elke keer dan, zou je kunnen dromen, maar het zijn al jaren luchtkasteel op schuld. Zal dit de redding zijn, pas op de plaats en ach En dromen tegen NEC in een bekerwedstrijd mag.
 • C Janssen

  4 maanden geleden
  Ach.... de Arnhemse belasting betaler zal wel weer de pisang zijn. Hup.... de gemeente belasting omhoog en Vitesse kan weer met een schone lei beginnen. Over een paar jaar zitten ze weer in hetzelfde schuitje en kan de gemeente opnieuw over de brug komen met miljoenen. Weg met die voetbal idioterie. Scheelt ook héél veel kosten als er weer een wedstrijd gespeeld wordt want alle politie en ME die dan op de been zijn kosten ook al een vermogen waar Vitesse geen cent aan mee betaald.
 • Rock Witten

  4 maanden geleden
  Stond laatst in deze krant: "Stadion eigenaar wil Vitesse kopen". Nou dan zijn we er toch?
 • Mark Pier

  4 maanden geleden
  Jelle Arnhem, Camps zegt 16000 toeschouwers gemiddeld, dat is feitelijk niet waar. En stadion is te groot voor de stad, zeggen veel Arnhemmers ook.

Arnhem e.o.