Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Vitesse en supporters halen herinneringen op met dementerenden

ARNHEM - Stichting Vitesse Betrokken en Supportersvereniging Vitesse gaan voetbalherinneringen ophalen voor dementerenden. Via het programma ‘Vitesse Football Memories’ moet hun geheugen worden geprikkeld.

Het programma wordt georganiseerd naar Brits voorbeeld. Football Memories loopt daar al langer. Diverse voetbalclubs in het voetbalgekke Groot-Brittannië hebben samen met zorginstellingen projecten opgestart voor dementerenden, met klinkende resultaten.

Vitesse Betrokken, de maatschappelijke afdeling van de voetbalclub, en de Supportersvereniging Vitesse (SV) werken samen met Pleyade. Een twaalftal bewoners van diverse locaties van de zorgorganisatie nemen deel aan de eerste reeks van Vitesse Football Memories.

Verhalen en attributen

Zij krijgen in een reeks van vijf bijeenkomsten in Supportershome Monnikenhuize bij GelreDome verhalen en attributen voorgeschoteld door Vitesse-archivaris Martin Esveld. Het gaat dan bijvoorbeeld om een maquette van het voormalige stadion Nieuw-Monnikenhuize.

Clubicoon Edward Sturing en algemeen directeur Pascal van Wijk zullen tijdens de eerste bijeenkomst herinneringen ophalen uit de historie van de Arnhemse club. Spelers uit de jeugdopleiding die stage lopen bij Vitesse Betrokken helpen mee bij het programma.

Vitesse en Pleyade, actief in Arnhem en de Liemers, willen na de eerste reeks bijeenkomsten van Vitesse Football Memories het programma uitbreiden. Na het begin met slechts één groep is het de bedoeling dat meerdere groepen van dementerenden aan het programma kunnen gaan deelnemen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.