Volledig scherm
2000-08-07 13:14:13 KPN Eredivisie, seizoen 2000/2001. Vitesse, Dejan Curovic. ANP-Foto Pics United © ANP

Vitesse houdt minuut stilte voor Curovic en beraadt zich op meer eerbetonen

ARNHEM - Vitesse houdt vrijdagavond voor de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle een minuut stilte voor Dejan Curovic. De clubicoon overleed zondag op 51-jarige leeftijd na een kort ziekbed. Hij leed aan leukemie.

Naast de minuut stilte speelt Vitesse ook met rouwbanden. De Arnhemse club beraadt zich, in samenspraak met supporters, nog op andere eerbetonen voor Curovic. De wedstrijd tegen PEC Zwolle begint vrijdag om 20.00 uur.

Curovic groeide tussen 1994 en 2000 uit tot een cultheld van Vitesse. Curovic maakte zowel het laatste doelpunt in Nieuw-Monnikenhuize als het eerste doelpunt in het GelreDome. In totaal scoorde hij 41 keer in de zes jaar dat hij bij Vitesse speelde.

In 2017 won Vitesse ten koste van AZ de KNVB-beker en de prijs, de eerste in de clubhistorie, werd uitgereikt door Curovic.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bouwers en boeren protesteren tegen politie in Arnhem: ‘Klaar met het machtsmisbruik’
    UPDATE EN FOTOSERIE

    Bouwers en boeren proteste­ren tegen politie in Arnhem: ‘Klaar met het machtsmis­bruik’

    ARNHEM - Tientallen bouwers en boeren uit de regio Barneveld hebben zich deze avond met zwaar materieel verzameld in Arnhem om een statement te maken tegen in hun ogen onrechtvaardig politieoptreden. Aanleiding daarvoor zijn twee bouwers die naar het politiebureau moesten komen: ze worden ervan verdacht met een bus een motoragent te hebben afgesneden. De demonstranten zijn door de politie naar de Markt bij het provinciehuis gestuurd.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.