Volledig scherm
Theo Janssen als assistent-trainer van Vitesse Onder 19. © BSR Agency

Vitesse-iconen Theo Janssen en Alexander Büttner
mogen Arnhems café niet meer in na agressie

ARNHEM - Twee Vitesse-coryfeeën zijn niet meer welkom in een café in Arnhem. Theo Janssen, oud-speler en nu jeugdtrainer en oud-Vitessenaar Alexander Büttner mogen The Cavern op de Korenmarkt niet meer in. Zij hebben zich volgens eigenaar Hannes Wittler agressief uitgelaten tegenover beveiligers en daarbij dreigementen geuit. 

De incidenten dateren al van wat langer geleden, maar het verbod is nog altijd van kracht. Wittler zegt dat iedereen zich in The Cavern moet gedragen, ook spelers van Vitesse.

,,Uitgaan moet een leuke aangelegenheid zijn voor iedereen, het personeel moet zich ook veilig voelen tijdens het werk en andere gasten moeten geen last hebben van bepaalde individuen. Dat geldt voor gewone bezoekers en voor voetballers. Doe je dat niet, word je eruit gezet. Doe je het vaker? Dan hoef ik je niet meer in mijn kroeg te zien.’’ 

Quote

Doe je het vaker? Dan hoef ik je niet meer in mijn kroeg te zien.

Hannes Wittler, The Cavern

Hulp van Vitesse

Büttner werd drie keer in drie jaar tijd The Cavern uitgezet nadat hij zich volgens Wittler agressief gedroeg tegen beveiligers, waarvan twee keer in de periode dat hij bij Vitesse speelde. Wittler zegt dat eenmaal de politie is ingelicht. De politie kan om privacyredenen geen commentaar geven. Wittler zegt: ,,Ik heb uiteindelijk de hulp van Vitesse ingeschakeld. De club heeft er voor gezorgd dat Büttner niet meer langskwam. Dat contact en de afhandeling van de zaak heb ik als heel prettig ervaren.’’

Met Theo Janssen ligt de zaak anders, aldus Wittler. ,,Hij is hier nooit binnen geweest, maar heeft zich buiten misdragen tegenover een beveiliger.’’ Sindsdien is Janssen niet welkom in The Cavern.  

‘Ik leef voor voetbal’

Quote

Dat ik hiervan beschul­digd word, komt voor mij uit de lucht vallen.

Alexander Büttner

 Alexander Büttner speelt inmiddels niet meer bij Vitesse. Hij zegt: ,,Ik kan me niet herinneren dat ik het café ben uitgezet. Of dat zich zo’n situatie voor zou hebben gedaan. Het is sowieso lang geleden dat ik ben uitgegaan in Arnhem. Ik hou me liever afzijdig als het gaat om dit soort opstootjes, ik leef voor het voetbal. Dat ik hiervan beschuldigd word, komt voor mij uit de lucht vallen.’’

Theo Janssen is tegenwoordig trainer van Vitesse onder 19. Een woordvoerder van Vitesse zegt na ruggenspraak met de jeugdtrainer geen commentaar te kunnen geven op het gedrag van Janssen bij The Cavern en spreekt van een privé-kwestie. Voorzitter Liesbeth de Zoete van de ondernemersvereniging Korenmarkt zegt niet te weten of meer Vitesse-spelers een verbod hebben om in cafés op de Korenmarkt te komen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Zorgkantoor Menzis heeft plaatsen in zorgcentra achter de hand voor bewoners voormalige Zorggroep Dunya
    PREMIUM

    Zorgkan­toor Menzis heeft plaatsen in zorgcentra achter de hand voor bewoners voormalige Zorggroep Dunya

    ARNHEM/ ELST - De bewoners van de voormalige multiculturele zorginstelling Dunya Zorggroep uit Arnhem hoeven niet bang te zijn dat ze op straat terechtkomen als het pand waarin zij verblijven wordt gesloten. Menzis Zorgkantoor heeft geregeld dat er bij erkende zorgaanbieders in Arnhem en omgeving voldoende plekken beschikbaar zijn voor de cliënten met een migratieachtergrond.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.