Volledig scherm
GelreDome in Arnhem, thuisbasis van Vitesse. © Rolf Hensel

Vitesse in top 10 populairste sportclubs en -teams onder jongeren, GelreDome op 5

ARNHEM/AMSTERDAM - Vitesse staat in de top 10 van Nederlands favoriete sportclubs en -teams, GelreDome behoort onder jongeren tot de vijf populairste sportaccommodaties van het land. Nationaal Sportcentrum Papendal neemt op die lijst plek 9 in. Dat meldt het Amsterdamse bureau Hendrik Beerda Brand Consultancy in het ‘Sport Merkenonderzoek’. 

Top 10 favoriete sportclubs en -teams
kader 1. Ajax
2. Nederlands voetbalelftal vrouwen
3. Nederlands voetbalelftal mannen
4. Feyenoord
5. PSV
6. Nederlands hockeyelftal
7. FC Utrecht
8. FC Groningen
9. AZ
10. Vitesse

Op het lijstje van clubs en teams bezet Ajax de eerste plaats, nog voor de OranjeLeeuwinnen en Oranje. Naast de traditionele ‘Grote Drie’ van de eredivisie moet Vitesse op het lijstje van het onderzoeksbureau ook clubs als FC Utrecht, AZ en FC Groningen voor zich dulden.

Ook in het lijstje van meest gewaardeerde accommodaties bij jongeren domineren de traditionele topclubs in Nederlands hoogste voetbaldivisie. Johan Cruijff ArenA (Ajax), staat op 1, gevolgd door De Kuip (Feyenoord) op 2, Ahoy’ Rotterdam en het Philips Stadion van PSV. Daarna volgt het Arnhemse stadion GelreDome. Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem is negende op die ranglijst.

Voor het onderzoek zijn 1.100 jongeren van 4 tot 18 jaar in twee stappen ondervraagd, legt Hendrik Beerda Brand Consultancy in een verantwoording. ‘Eerst is de spontane bekendheid van de duizenden organisaties in de sportsector onderzocht. Daarna is voor de 50 spontaan bekendste organisaties in detail navraag gedaan naar de geholpen bekendheid, de waardering, het imago en de intentie tot bezoek of lidmaatschap.’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.