Volledig scherm
De spelers van Vitesse na de wedstrijd tegen Roda JC, op 14 mei 2017, de 125e verjaardag van de club. © Marcel Bonte / Pro Shots

Vitesse sluit jubileumjaar af op dag van 126e verjaardag

VideoARNHEM - Vitesse sluit vandaag, op de verjaardag van de club, het jaar af waarin het 125-jarig jubileum werd gevierd. Vitesse werd opgericht op 14 mei 1892 en viert vandaag de 126e verjaardag.

De festiviteiten rond het jubileum werden in 2017 voorafgegaan door het winnen van de KNVB-beker op 30 april, de eerste grote prijs in de historie van de Arnhemse club. 

Die speelde het hele seizoen 2017-2018 de uitwedstrijden in een blauw-wit tenue dat was geïnspireerd op de eerste wedstrijdkleren waarin de oprichters van de club in actie kwamen. In 1900 werd gekozen voor geel en zwart als officiële clubkleuren.

Europa League

Afgelopen seizoen was Vitesse in de eredivisie de op een na oudste club. Alleen Sparta Rotterdam is nog eerder opgericht (op 1 april 1888). Sparta speelt nacompetitie om behoud van het eredivisieschap. 

Vitesse strijdt nog om een plek in de voorrondes van de Europa League. FC Utrecht is de tegenstander in de finale van de play-offs. Dinsdagavond om 20.45 uur is in GelreDome de eerste ontmoeting van het tweeluik. Zaterdagavond is de beslissende uitwedstrijd in Utrecht.

Vitesse TV zette in onderstaande video een aantal hoogtepunten uit het jubileumjaar op een rijtje.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.