Vitesse verspreidt boodschap De Stilte Verbroken onder amateurclubs

ARNHEM/ WEHL - Vitesse gaat de zestien convenant- en partnerclubs in Arnhem, Huissen, Gendt, Heteren, Elst, Duiven, Ede, Veenendaal, Ermelo, Apeldoorn en Beekbergen helpen om seksueel misbruik van jeugdspelers te voorkomen.

Dat is een van de onderdelen van de vijfjarige samenwerkingsovereenkomst die de Arnhemse profclub donderdag ondertekende met De Stilte Verbroken. Dat is de stichting van Renald Majoor uit Wehl, die als jeugdspeler van Vitesse werd aangerand en nu als doel heeft seksueel misbruik van jonge sporters te voorkomen.

Clinics

Volledig scherm
Renald Majoor. © Foto Raphael Drent

Vitesse staat Majoors stichting terzijde met geld en inzet. ,,We willen hem op weg helpen”, zegt algemeen directeur Joost de Wit van Vitesse. Hij denkt daarbij onder meer aan voorlichtingsdagen en clinics voor de diverse aan Vitesse gelieerde amateurverenigingen in de wijde regio. 

Doel is een veilige omgeving te creëren voor jonge sporters. Bij Vitesse is die omgeving er al, zegt De Wit. ,,Wij zorgen voor een professionele begeleiding. Al heeft het verhaal van Renald Majoor het onderwerp ook bij ons wel extra onder de aandacht gebracht.’’

In de jeugdopleiding van de Arnhemse eredivisieclub voetballen zo'n 180 spelers. De jongsten zijn zeven jaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.