Volledig scherm
Supporters van Vitesse op de Theo Bos Tribune in GelreDome. © Pro Shots

Vitesse ziet groei in verkoop aantal seizoenkaarten

ARNHEM - De thuiswedstrijden van Vitesse worden komend voetbalseizoen bijgewoond door minimaal zo'n 8.000 seizoenkaarthouders. Zoveel mensen hebben inmiddels een jaarkaart gekocht voor de Arnhemse club, 800 meer dan vorig jaar rond dit tijdstip.

Vitesse heeft de laatste jaren circa 10.000 jaarkaarthouders. 

De geel-zwarten trokken vorig voetbaljaargang wel meer bezoekers dan de jaren ervoor, als een van de weinige clubs in de eredivisie. Daar zijn dalende bezoekersaantallen aan de orde van de dag. Vitesse groeide naar iets meer dan 16.000 toeschouwers per wedstrijd.

Tarieven

De club gaf abonnementhouders de gelegenheid tot en met 31 mei hun kaart te verlengen voor de oude prijs. Sinds 1 juni gelden hogere tarieven dan vorig seizoen. Commercieel directeur Olivier Smit legt een verband tussen de grotere interesse voor de club en het slot van de competitie.

,,We hebben met het winnen van de play-offs het afgelopen seizoen succesvol afgesloten’’, aldus Smit. ,,Nu zijn we al weer volop bezig met het nieuwe seizoen. Het is mooi om te zien dat er al veel Vitessenaren hun seizoenkaart hebben verlengd of aangevraagd.’’

Europa League

Door de winst van de play-offs (in de finale werd FC Utrecht zowel thuis als uit verslagen) speelt Vitesse voorronde Europa League. De tegenstander wordt op 19 juni bekend. De wedstrijden zijn gepland op 26 juli en 2 augustus. 

Afgelopen seizoen kwamen de Arnhemmers als resultaat van de bekerwinst in 2-17 uit in de groepsfase van de Europa League. Tegenstanders waren Lazio Roma, Nice en Zulte Waregem.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.