Volledig scherm
Bij het stadhuis in Arnhem hangt de vlag halfstok in verband met de aanslagen in Sri Lanka tijdens het paasweekeinde. © DG

Vlag halfstok bij gemeente Arnhem vanwege aanslagen in Sri Lanka

ARNHEM/ DE STEEG - De gemeente Arnhem heeft dinsdag ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslagen in Sri Lanka de vlag bij het stadhuis halfstok gehangen, net als na de aanslag in de tram in Utrecht. In Sri Lanka vielen bij een serie bomaanslagen op kerken en hotels op eerste paasdag bijna 300 doden, onder wie drie Nederlanders, en circa vijfhonderd gewonden. 

Andere overheidsinstellingen in Arnhem vlaggen niet, zoals de provincie Gelderland, het openbaar ministerie en Rijkswaterstaat. Op het dak van het hoofdbureau van politie in de Beekstraat hangt de vlag in de top van de mast. 

De gemeente Rheden hing de vlag bij het gemeentehuis in De Steeg niet halfstok. ,,Er is geen landelijke instructie voor”, aldus een woordvoerder. ,,Maar we leven mee met de slachtoffers van de aanslagen.” Na de aanslag op de tram in Utrecht, in maart, hing de vlag halfstok bij alle overheidsinstellingen, volgens een instructie daartoe van premier Mark Rutte. De schietpartij eiste vier levens. 

De gemeente Arnhem stond vorige maand ook stil bij de terroristische aanslag in Christchurch, Nieuw-Zeeland. Daar schoot een man vijftig mensen dood in een moskee.

Klik hier voor het dossier over de aanslagen in Sri Lanka.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.