Het voormalige bedrijventerrein in Meinerswijk dat straks ‘Meinerseiland’ moet worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het voormalige bedrijventerrein in Meinerswijk dat straks ‘Meinerseiland’ moet worden. © Gerard Burgers

Vloedgolf aan verzet tegen woningbouw in Stadsblokken en Meinerswijk

ARNHEM - De plannen voor Stadsblokken en Meinerswijk hebben geleid tot een vloedgolf aan op- en aanmerkingen. De afgelopen weken werd zeker 130 keer werd een zienswijze ingediend.

32 reacties

 • Billie84

  3 jaar geleden
  'Mijn advies: veel minder huizen, meer kwaliteit (hogere prijsklasse) en meer ruimte voor natuur en ontspanning inclusief horeca.' Exact dat gebeurd nu, zoek eens de oude plannen van Phanos op! ;)
 • Billie84

  3 jaar geleden
  Weer eens het bewijs dat destijds de fractie van GroenLinks uit eigen politiek belang/gewin uit de coalitie is gestapt, ik had namelijk al eens vernomen dat tijdens een ALV van GroenLinks Arnhem de leden voor dit plan hebben gestemd en dat toch de fractie nodig vond om dezelfde avond onder valse voorwendselen uit de coalitie stapen.
 • Eldenaar

  3 jaar geleden
  MeneerDeMeute heeft het over het bouwen richting Driel. Dat groengebied. Dat Stadsblokken (beperkt) wordt bebouwd, prima. In het Referendum spraken ze over 350 woningen, maar nu wordt al gesproken over 430 woningen. En dat is natuurlijk de opmaat voor het bouwen van 1.000 woningen...... als het aan de gemeente licht.
 • Wim

  3 jaar geleden
  Er zijn teveel onzekerheden in dit gebied, zoals hoogwater en verzakking door inklinking. Dan nog de schade aan natuur en recreatie plus liefdeloos volzetten van beperkte ruimte: dit gaat niet goed. Nu niet en over 10 jaar ook niet met de huidige plannen. Mijn advies: veel minder huizen, meer kwaliteit (hogere prijsklasse) en meer ruimte voor natuur en ontspanning inclusief horeca.
 • Patries

  3 jaar geleden
  Beetje jammer dat je gelijk schermt met “Groen Links doordrammers”. Ik ben ook Groen Links, tegen plofkippen, megastallen en dierproeven, dol op recyclen, milieubewust en bezit geen auto. Toch heb ik voor gestemd bij het referendum. Simpelweg omdat we huizen nodig hebben en het gebied waar de huizen komen eerder ook bebouwd was. We houden genoeg Meinerswijk over om van de natuur te genieten. Als we nou eens allemaal ophouden met Links en Rechts polariseren, wordt de kloof misschien kleiner. Een beetje begrip voor elkaars standpunt betekent niet dat je het met elkaar eens hoeft te zijn. 

Arnhem e.o.