Volledig scherm
Aan boord van de Breng-bus zit in het najaar van dit jaar mogelijk een buschauffeur met Syrische wortels. © Hans Broekhuizen/DG

Vluchtelingen worden
buschauffeur in Arnhem/Nijmegen

ARNHEM/ NIJMEGEN - Negen merendeels Syrische vluchtelingen met een verblijfsvergunning (statushouders) gaan als alles meezit vanaf september als buschauffeur aan de slag in de regio Arnhem/Nijmegen. 

Ze zijn onlangs begonnen aan een speciale opleiding die vervoerder Connexxion, Consolid (detacheerder en opleider in vervoer en veiligheid) en de gemeente Arnhem bij wijze van proef zijn begonnen.

Vijftig statushouders

De drie partijen wisten in korte tijd vijftig statushouders voor het initiatief te interesseren. Na een intake en twee psychologische testen bleven de negen kandidaten over die twee weken geleden zijn begonnen met de les. Deze bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel.

De verwachting is dat de cursisten in dertig rijlessen klaar zijn voor het rijexamen voor het rijbewijs D. Daarna kunnen ze op een bus rijden. De eerste chauffeurs maken waarschijnlijk halverwege september de eerste trajectritten met passagiers aan boord.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.