Volledig scherm
foto ANP

Vmbo 't Venster populair bij brugklassers in Arnhem

ARNHEM - Vmbo 't Venster in Arnhem boekt komend schooljaar procentueel gezien de grootste groei in het aantal nieuwe eerstejaars van alle middelbare scholen in de regio Arnhem. Op de school beginnen 140 nieuwe leerlingen aan het schooljaar, dat waren er de afgelopen cursus nog 96.

De school heeft een moeilijke tijd achter de rug, maar dankt de opleving volgens de directie aan een verbetertraject, goede examenresultaten en een nieuw gebouw.

Het vmbo in algemene zin is niet populair in Arnhem: Het Leerpark en Maarten van Rossum trekken minder nieuwe scholieren. Titus Brandsma in Velp groeit slechts licht na de fusie met de locatie Middachten van het Arentheem College.

Directeur Freddy Sikkes van Maarten van Rossem wijst erop dat het aantal kinderen in de brugklasleeftijd dit jaar in Arnhem wat lager is dan in andere jaren. "Verder is het een imagoprobleem", zegt hij. "Je ziet leerlingen uitwijken naar OBC Huissen of zelfs naar de Citadelle in Nijmegen-Noord."

De Gelderlander Arnhem zit ook op Facebook!

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Wilhelminalinde’ van ‘Kareltje Eenoog’ keert terug als ‘stekje’ op Bronbeek
    VIDEO

    ‘Wilhelmi­na­lin­de’ van ‘Kareltje Eenoog’ keert terug als ‘stekje’ op Bronbeek

    ARNHEM - De ‘Wilhelminalinde’ is weer terug op het landgoed Bronbeek aan de Velperweg in Arnhem. De jonge linde is een stek van de zomerlinde die de omstreden ‘ijzervreter van Atjeh’ luitenant–generaal Karel van der Heijden in 1898 bij het Koninklijk Koloniaal Militair Invalidenhuis Bronbeek plantte. Dat gebeurde ter gelegenheid van de inhuldiging van Wilhelmina als koningin op 31 augustus van dat jaar.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.