Volledig scherm
Fonteinen in regenboogkleuren in Arnhem op archiefbeeld. © Rolf Hensel

Voelen transgenders zich thuis en veilig? Arnhem wil dat weten

ARNHEM - Krijgen transgenders die in Arnhem wonen vaak te maken met discriminatie of uitsluiting op de arbeidsmarkt als gevolg van hun seksuele geaardheid. Wethouder Martien Louwers wil antwoord op deze vragen. 

Daarom laat ze hiernaar binnenkort in samenwerking met belangenorganisaties als COC en Transgender Netwerk Nederland (TNN) onderzoek doen. 

Discriminatie

Louwers zei dat donderdag, de dag waarop Arnhem net als de gemeente Dordrecht de Verklaring van Dordrecht: een tienpuntenplan voor een transgendervriendelijk werkgeverschap. Dat moet discriminatie op de werkvloer voorkomen en de transitie van een werknemer van vrouw naar man of van man naar vrouw vergemakkelijken. 

Maar, aldus Louwers, het moet ook een grotere bewustwording op het werk bevorderen over genderdiversiteit. Door het verdrag te ondertekenen wil Arnhem het goede voorbeeld geven. Het onderzoek moet uitwijzen of Arnhem inderdaad op de goede weg is. 

Thuisvoelen

,,Iedereen, ook transgenders, moeten zich thuis voelen in een inclusieve stad. En dat wil Arnhem zijn. Iedereen is daar welkom’’, aldus Louwers. Transgenders krijgen de komende tijd een vragenlijst aan de hand waarvan ze duidelijk kunnen maken wat er goed gaat in Arnhem en wat er beter kan. 

,,Bijvoorbeeld over de manier waarop Arnhem communiceert. Voelen transgenders zich aangesproken of niet als er in een brief over man en vrouw wordt gesproken. Dat willen wij graag weten.’’

En, aldus de wethouder, natuurlijk wil het college van burgemeester en wethouders weten of transgenders zich in de stad veilig voelen. ,,Zowel op de werkvloer als daar buiten.’’

Goede voorbeeld

Transgender personen hebben volgens het Sociaal Cultureel Planbureau drie keer vaker dan de algemene bevolking een werkloosheid- of arbeidsongeschiktheidsuitkering. ,,Door inclusief werkgeverschap kunnen de talenten van transgenderszich ontplooien. TNN is blij dat de gemeentes Dordrecht en Arnhem het goede voorbeeld willen geven aan bedrijven en organisaties’’, aldus Brand Berghouwer, voorzitter TNN.

De verklaring is in 2012 in Dordrecht door TNN opgesteld om werkgevers te helpen hun personeelsbeleid inclusief voor trans personen te maken, zodat ook zij zich thuis en veilig voelen binnen het bedrijf. Nu wordt de verklaring voor het eerst door de gemeente Dordrecht ondertekend.

Eenvoudiger

Arnhem en Dordrecht zijn de achtste en negende gemeente die het verdrag  aannemen. De gemeenten Enschede, Tilburg, Utrecht, Den Haag, Lelystad, Amsterdam en Zwolle gingen hen voor. 

Om het voor werkgevers nog eenvoudiger te maken om hun beleid transgendervriendelijk te maken, lanceert TNN op 11 oktober een Gids voor een transgendervriendelijke werkvloer. Hierin staan inspirerende praktijkvoorbeelden, wetenschappelijke bewezen interventies en praktische richtlijnen en tips. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.