Still uit video
Volledig scherm
Still uit video © .

Voetballers De Paasberg doen geen aangifte na aanval 30 ‘NEC-hooligans’ tijdens training

ARNHEM - Voetbalclub De Paasberg en de zeven aangevallen voetballers van die club doen geen aangifte tegen hun dertig aanvallers van afgelopen donderdagavond. Voorzitter Mario Hagen van de Arnhemse volksclub kreeg het verzoek van de zeven om geen actie te ondernemen tegen de vermoedelijke hooligans van NEC.

De zeven voetballers van De Paasberg waren afgelopen donderdagavond aan het trainen op het sportpark aan de Vondellaan. 

Vanuit het niets verschenen ineens enkele tientallen jongens of mannen die hun gezichten hadden verborgen in sjaals, capuchons en bivakmutsen.

Zij klommen over het hekwerk rond het sportpark en zette de achtervolging in op de voetballers van de amateurclub. Een paar spelers kregen ze te pakken. Op schimmige beelden is te zien dat de groep hun slachtoffers schoppen en slaan. Twee van de zeven slachtoffers moesten zich onder doktersbehandeling stellen. 

Geen aangifte gedaan

Aanvankelijk zei voorzitter Mario Hagen van De Paasberg dat de club aangifte had gedaan, maar hij kwam daar later op terug.

,,Ik dacht dat één van de bestuursleden aangifte had gedaan, maar dat bleek achteraf niet te kloppen. De zeven jongens hebben aangegeven dat ze geen aangifte willen doen. Waarom weet ik ook niet”, zegt Hagen.

De slachtoffers hebben de vereniging gevraagd om ook geen aangifte te doen tegen de aanvallers. ,,Dat hebben we gerespecteerd. De groep aanvallers heeft niets vernield aan het sportpark, dus zagen wij zelf ook geen aanleiding om aangifte te doen. We beschouwen dit verder als privézaak van de zeven aangevallen voetballers.”

Quote

We beschouwen dit verder als privézaak van de zeven aangeval­len voetbal­lers.

Mario Hagen, voorzitter De Paasberg

‘Aangifte is voorwaarde’

Volgens de politie waren de dertig mannen vermoedelijk hooligans uit Nijmegen. Nu er geen aangifte is gedaan van mishandeling is er voor de politie geen aanleiding om onderzoek te doen naar wat er precies is gebeurd op Sportpark De Paasberg.

,,Aangiftes zijn een voorwaarde voor het doen van onderzoek en het aanhouden van verdachte”, aldus een politiewoordvoerder.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.