Volledig scherm
Impressie van de tiny houses die corporatie Volkshuisvesting Arnhem gaat realiseren in het project Stadsblokken-Meinerswijk van KondorWessels Projecten. © Willem Jakobs

Volkshuisvesting Arnhem: tiny house kans voor jonge starters

ARNHEM - Tiny houses kunnen soelaas bieden voor starters op de woningmarkt die een goedkope huurwoning zoeken. Volkshuisvesting Arnhem wil er in de stad vijftig tot honderd neerzetten.

Eind dit jaar al wil de Arnhemse corporatie een begin maken in Stadsblokken-Meinerswijk. Op de plek van het huidige bedrijventerrein Meinerswijk (het toekomstige Meinerseiland) worden dan acht miniwoningen geplaatst met een huur van 400 tot 450 euro. Begin 2019 volgen er nog eens acht.

Volkshuisvesting beschouwt ‘Meinerswijk’ als de start van een heel project rond miniwoningen. ,,Wij zien het als een manier om snel ruimte te creëren voor jonge starters en als kans om desolate gebieden leefbaarder te maken. De komende jaren willen we in Arnhem vijftig tot honderd tiny houses realiseren”, zegt manager wonen Berry Kessels van de Arnhemse corporatie.

Doorstroming

In de Arnhemse politiek is al diverse keren aangedrongen op het plaatsen van tiny houses. Eind 2016 bijvoorbeeld door ChristenUnie en GroenLinks. Zij zagen in de miniwoningen een kans om de doorstroming op de huurmarkt te bevorderen. Tiny houses kunnen ook bijdragen aan verduurzaming van de stad, stelden zij toen.

Die politieke wil is een van de redenen dat Volkshuisvesting met het concept aan de slag gaat. ,,Wij zien ook dat er een behoefte is”, zegt Kessels. Dat maandag direct na de bekendmaking van het project in Meinerswijk de eerste gegadigden zich al meldden, is daarvan een illustratie.

Op welke plekken in Arnhem Volkshuisvesting nog meer kansen ziet, kan de woonmanager niet zeggen. ,,Onze focus ligt nu eerst op Meinerswijk. Maar als alle tiny houses daar straks staan, willen we vol gas verder.”

Quote

Onze focus ligt nu op Meiners­wijk. Daarna willen we vol gas verder met tiny houses

Berry Kessels, Manager wonen van Volkshuisvesting Arnhem
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.