Impressie van een tiny house zoals Volkshuisvesting Arnhem ze gaat plaatsen in Meinerswijk.
Volledig scherm
Impressie van een tiny house zoals Volkshuisvesting Arnhem ze gaat plaatsen in Meinerswijk. © Willem Jakobs

Volkshuisvesting realiseert tiny houses in Stadsblokken-Meinerswijk

ARNHEM - Volkshuisvesting Arnhem gaat samen met projectontwikkelaar KondorWessels Projecten tiny houses realiseren in Stadsblokken-Meinerswijk. Het is het eerste plan voor zogenoemde miniwoningen in Arnhem dat concrete vormen aanneemt.

10 reacties

 • Wim

  4 jaar geleden
  Verkwanseling van ruimte en een aanfluiting qua ontwerp. Containerwoning voor aso's is mijn eerste gedachte. Waar komt die blokkendoos-ziekte toch vandaan? Eerst in de binnenstad, zoals bij Focus en nu bijvoorbeeld hier weer. Hebben mensen dan massaal last van kortzichtigheid? Alles korte termijn en na mij de zondvloed. Zorg voor kwaliteit, van binnen èn van buiten.
 • Patries

  4 jaar geleden
  Doorstroming ontstaat ook binnen de sociale woningbouw zelf als er eens minder regels zouden zijn. Nu blijft iedereen zitten waar die zit. Senioren in een huis met drie slaapkamers en een zolder, de minima in de te dure woning, de tweeverdiener in het goedkope flatje, de afgestuurde student in een studio. Ook zij willen namelijk graag keuze hebben in waar ze wonen, ook als ze geen huis kunnen of willen kopen. Die keuze is er nu niet, dus blijft iedereen wonen waar die nu woont. Ik ook. Door de huidige regels krijg ik nooit meer zoiets moois als wat ik nu heb, maar dan kleiner.
 • Patries

  4 jaar geleden
  Na drie jaar verkast het tiny huisje. Het is duurzamer om te bouwen. 
 • Robtwin

  4 jaar geleden
  Leeftijdgrens weer eens openlijke discriminatie, op de arbeids markt al volop ouderen discriminatie, nu weer bij gemeentelijke woningbouw. Fijne gemeente. 
 • tgm beuningen

  4 jaar geleden
  Klinkt als een mini camping. Maar als het om duurzaam en huisvesting gaat beter nog een woonlaag er bovenop, heb je op alle fronten dubbel voordeel.
 1. Wisseling van de wacht bij roemrijk Arnhems eetcafé 
 ‘Na korte opfrisbeurt blijft Sint Jan gewoon Sint Jan’
  PREMIUM
  Interview

  Wisseling van de wacht bij roemrijk Arnhems eetcafé ‘Na korte opfris­beurt blijft Sint Jan gewoon Sint Jan’

  Eetcafé Sint Jan in Arnhem gaat na dit weekend een paar dagen dicht voor een opfrisbeurt. ,,Wees gerust, het gebeurt in de stijl van Sint Jan”, weerklinkt het. De verfkwastenbrigade markeert een mijlpaal in de historie van de markante kroeg aan het Jansplein. Na bijna 25 jaar houden John en Ingrid Pricken het voor gezien. Thomas en Joyce Doornekamp stappen erin, als nieuwe generatie.

In samenwerking met indebuurt Arnhem