Columnist Remco Kock: ,,Ik was gewoon vóór kassameisjes. Als soms wanhopig vrijgezelle twintiger deed de glimlach van een leuk kassameisje me goed.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Columnist Remco Kock: ,,Ik was gewoon vóór kassameisjes. Als soms wanhopig vrijgezelle twintiger deed de glimlach van een leuk kassameisje me goed.’’ © ANP

Voor bepaalde kassameisjes stonden klanten in de vrijgezelle Albert Heijn letterlijk in de rij

COLUMN REMCO KOCKToen de zelfscankassa opkwam was ik een twintiger. Ik was tegen de zelfscankassa. Of tegen de zelfscankassa… Ik was gewoon vóór kassameisjes. Als soms wanhopig vrijgezelle twintiger deed de glimlach van een leuk kassameisje me goed. Met ‘leuk’ bedoel ik trouwens echt ‘leuk’ en niet ‘lekker’, zoals veel jongens mooie meisjes omschrijven.

18 reacties

 • Fransje

  3 jaar geleden
  "Toen de zelfscankassa opkwam was ik een twintiger."Die zelfscan kassas funcioneren ongeveer 3 jaar. Die Remco is nu 32. Hoezo was hij een twintiger?
 • Henriette C.

  3 jaar geleden
  Die AH zit niet aan de Jansbuitensingel, maar aan de Velperbuitensingel. Detail, ik weet het, maar toch. 
 • Maria

  3 jaar geleden
  En ik ga altijd in de rij staan als er een leuk jongen achter de kassa zit. Gelukkig heeft AH centrum weer een heel knappe knul aangenomen, en supervriendelijk ook. 
 • Klaas

  3 jaar geleden
  Ik pak altijd de gewone kassa. Zo blijven mensen werk houden. En ik wil niet zelf aan het werk gezet worden. Maar ieder de keus. Over een aantal jaren hebben uw kinderen en kleinkinderen geen supermarkt baantje meer.
 • John1962

  3 jaar geleden
  Ik heb niks tegen de toenemende automatisering. Spaart arbeidskrachten uit. We zijn in 2 eeuwen van een werkweek van 75 u terug naar een werkweek van 36/38 uur gegaan en dat is een goede ontwikkeling. Als het langzaamaan gaat en we regelen het goed zodat de verminderde werktijd niet ook leidt tot armoede (met de teruggang van 75 naar 36/38 uur hebben we niet maar een half salaris gekregen), dan komt het goed. Het is toevallig dit jaar 100 jaar geleden dat de gemiddelde werkdag op 8 uur werd bepaald en de gem. werkweek op 45 uur. Dus laten we verder teruggaan 32 uur: je werkt om te leven.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.