Volledig scherm
PREMIUM
Rudy Kousbroek, worstelfanaat. © Erik van 't Hullenaar

,,Voor mij is Kousbroek geen monumentaal, mythisch figuur meer”

columnToen ik als twintiger in het Spijkerkwartier woonde, vond ik Rudy Kousbroek (vaak met cowboyhoed op) in de Coöp tegenkomen bijzonder. Extra bijzonder: hij kocht steevast energiedrank, waar ik aan verslaafd ben. Soms liep ik langs zijn kunstgalerij (tegenover de Blauwe Hoek) en zag Kousbroek zitten, achter metershoge stapels papier en een oude computer.

Kousbroek beseft dat meer mensen door de ramen van zijn kunstgalerij naar binnen gluren om hem – de voormalig rosse buurtburgemeester – in levende lijve te zien. ,,Ze kijken naar me alsof ik een fossiel ben”, zei Kousbroek eens, gelukkig nog springlevend.

Toen ik Kousbrak zag maar nooit sprak, was hij voor mij een mythisch, iconisch figuur, met dat in een paardenstaart gebonden lange grijze haar. Een Arnhemse Karl Lagerfeld, alleen dan anders, getuige zijn vaal gewassen T-shirts met worstelaars erop.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.