Voor schietincident Arnhem opgepakte Eef K. naar huis na betalen flinke borg

ARNHEM - De Arnhemse voetbalvoorzitter en volkszanger Eef K. is voorlopig uit de gevangenis. De rechtbank heeft zijn voorlopige hechtenis vanwege een schietpartij geschorst.

Volledig scherm
De Brunelsingel waar het schietincident plaatsvond, tegenover de sportvelden van MASV. © Google

Dat is vrijdagmorgen  bekend geworden. K. heeft als voorwaarde een contactverbod met het slachtoffer opgelegd gekregen. Ook moet hij een borg van 25.000 euro moet betalen.

K. werd 2 weken geleden opgepakt na een schietpartij in zijn woning. De volkszanger werd zondag  4 maart ‘s avonds laat bedreigd. Een jonge Arnhemmer probeerde gewapend met een kettingzaag zijn woning in Malburgen-West binnen te dringen. K. zegt uit doodsangst vanuit de gang van zijn huis te hebben geschoten. Hij vreesde voor zijn eigen leven en dat van zijn vrouw en kinderen.

112

 Volgens K's advocaat Arnout Schadd is er sprake van noodweer.  ,,De rechtbank lijkt daarmee rekening te houden”, zegt hij. 

De officier van justitie verzette zich bij de raadkamer tegen een eventuele voorlopige vrijlating van de volkszanger. Hij vond dat K. ook 112 had kunnen bellen of had kunnen vluchten. K. stelt dat daarvoor de tijd volledig ontbrak omdat zijn belager al binnen leek te zijn. Bovendien sliepen zijn vrouw en kinderen boven.

Beide mannen hebben tegen elkaar aangifte gedaan. K.’s opponent heeft op Facebook laten weten dat hij K. die carnavalszondag bewust op zocht, nadat het duo eerder op de avond in café Bloopers op de Korenmarkt ruzie hadden gekregen. Hij wilde het in Malburgen-West ‘eerlijk uitvechten’, zo stelt hij in een bericht op zijn Facebook-pagina.

Andere advocaat

Nadat K.  had geschoten ging de jonge Arnhemmer er gewond in zijn auto vandoor. Voetbalclub MASV heeft de voorzitter op non-actief gesteld. K. moet op zoek naar een andere advocaat. Schadd zal wegens tegenstrijdige belangen de zaak overdragen. Zijn kantoor heeft de belager ook als cliënt gehad.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.