Voorbijgangers zien ‘enorme vis’ in de Jansbeek: ‘Echt spectaculair’

ARNHEM - Ze wist deze zondagmiddag even niet wat ze zag, toen Marian Boelens (63) uit Arnhem langs de Jansbeek in haar woonplaats liep. Een ‘enorme vis van minstens anderhalve meter’ bewoog daar plots in het water aan de voet van de Beekstraat nabij het politiebureau. ,,Het zag er zo spectaculair uit. Er zwom verder helemaal niks, alleen deze reusachtige vis’’, vertelt ze. 

Volledig scherm
De paling die werd gespot in de Jansbeek. © Marian Boelens

Samen met haar dochter en kleinzoon had Boelens net een bezoekje gebracht aan de toren van de Eusebiuskerk om van het uitzicht te genieten. Vervolgens liepen ze langs de Jansbeek, waar een voorbijganger het drietal wees op de grote vis. ,,’Kijk daar nou', zei die ons verbaasd. We zijn gaan kijken en verrek; een enorm grote, levende vis lag daar in het water. Dat was ook de enige. Het was heel bijzonder om het dier daar in dat beekje te zien.’’

Paling

Volledig scherm
De paling die werd gespot in de Jansbeek. © Marian Boelens

Om wat voor vis het gaat, durft Boelens niet met zekerheid te zeggen. ,,Het was in elk geval een aalachtige, misschien was het wel een paling. Daar leek die wel op, maar ik weet het niet zeker.’’

Hoe de vis in het beekje terecht is gekomen, is onduidelijk. Vorig jaar kwam een ander gedeelte van de Jansbeek nog groot in het nieuws, nadat daar een groep Arnhemmers goudvissen in hadden uitgezet. Die trokken veel bekijks, maar moesten uiteindelijk worden verwijderd omdat ze de Nederlandse fauna schade toe zouden brengen. Of de vis die zondag is gespot in de Jansbeek mag blijven zwemmen, is niet bekend. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.