Erik van Muiswinkel - Buigt allen mee voor Drs. P
Volledig scherm
PREMIUM
Erik van Muiswinkel - Buigt allen mee voor Drs. P © Anne van Zantwijk

Voormalig hoofdpiet kondigt einde van zwartepietendiscussie aan: ‘De strijd is wel gestreden’

het gesprekCabaretier Erik van Muiswinkel en het Arnhemse Posttheater hebben een bijzondere band. Hij begon er zijn loopbaan een kwart eeuw geleden en staat er komende week opnieuw. ,,We krijgen de sleutel van het pand, hangen wat rond en ’s avonds komen er wat mensen kijken.”

24 reacties

 • Gerrit Louter

  1 jaar geleden
  Toegeven aan een stelletje schreeuwers dat zwarte Piet verboden moet worden...! dat is pas discriminatie....! bij ons word het Sinterklaas feest voor groot en klein nog altijd gewoon gezellig ouderwets gevierd...! met zwarte Piet....! we laten ons toch niet onze cultuur en tradietie,s afnemen...!
 • Ceciel Buijser

  1 jaar geleden
  Het achterhoedegevecht hier van mensen die willen blijven volharden in hun goedpraterij van racisme... In 2016 wilde 65% dat Zwarte Piet zwart zou blijven, in 2018 wilde de helft van de Nederlanders dit en nu is dit aandeel 39%. Men is nu vaker voor andere verschijningsvormen van Zwarte Piet dan in voorgaande jaren: waar 44% in 2018 voor een mix of andere vorm van Zwarte Piet was, is dat tegenwoordig 50%. Weinig Nederlanders (3%) vinden dat Piet geheel afgeschaft moet worden. (Bron: I&O)
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Alle Sinterklaasliedjes waar de naam zwarte piet in voorkomt - worden binnenkort verboden. Op de kleuter en basisschool mogen ze al niet meer gezongen worden. Sinterklaas kom maar binnen met je knecht... dat mag wel.
 • Ron Peters

  1 jaar geleden
  Dit jaar en zolang ik leef vieren wij Sinterklaas met echte zwarte pieten.
 • Geert kolks

  1 jaar geleden
  @ Carel van 't Zand. Dat ( die polarisatie ) komt hoofdzakelijk door dit soort volk.

In samenwerking met indebuurt Arnhem