Beeld van de voormalige AH (midden) aan de Van Muijlwijkstraat met aangrenzende panden. De bijschriften geven aan welke zaken er in vroeger tijden zaten.
Volledig scherm
Beeld van de voormalige AH (midden) aan de Van Muijlwijkstraat met aangrenzende panden. De bijschriften geven aan welke zaken er in vroeger tijden zaten. © PR

Voormalige AH in Arnhem wordt horeca- en woonruimte

ARNHEM – Het voormalige pand van Albert Heijn aan de Van Muijlwijkstraat moet het nieuwe bruggenhoofd worden van de Arnhemse binnenstad naar het Modekwartier in de wijk Klarendal. De Bilthovense vastgoedondernemer Theo de Rijk wil er ruim een miljoen euro in investeren en het de uitstraling geven die bij het Modekwartier past.

De Rijk heeft het uit 1961 stammende pand, met kenmerkende witte gevel, strakke lijnen en veel glas, aangekocht van woningcorporatie Portaal. Die had in het verleden zelf plannen om het object te ontwikkelen tot tussenstation naar het Modekwartier, maar liet het verkopen nu corporaties geen commerciële activiteiten meer mogen ontwikkelen. 

Horeca

Het pand is in totaal 2.100 vierkante meter groot, waarvan De Rijk 1.300 vierkante meter in eigendom heeft gekregen. Op de begane grond wil hij 420 vierkante meter inruimen voor een horecazaak. De resterende ruimte wordt verbouwd tot zelfstandige woonruimten. 

De Rijk heeft ontwerpster Hanneke van de Pol ingehuurd om het pand het juiste stijl te geven, in overeenstemming met het beeld dat het Modekwartier geeft.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.