Volledig scherm
Duiker op zoek naar explosieven voorafgaand aan de baggerwerkzaamheden in de Haven van Coers in Arnhem-Zuid in 2017. © Erik van 't Hullenaar

Voormalige frontstad Arnhem telt 8 ton neer voor opruimen explosieven

ARNHEM - Voormalig frontstad Arnhem hoopt van de rijksoverheid ruim 567.000 euro te krijgen om het grootste deel van de kosten te dekken voor de opruiming van explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. Het rijk vergoedt doorgaans 70 procent. 

De regio Arnhem is tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar getroffen door oorlogsgeweld. Arnhem telde vorig jaar ruim 8 ton neer voor onderzoek naar de gevaarlijke restanten in de bodem. Dat is vier keer zoveel als in de voorgaande jaren als gevolg van de toegenomen bouwwoede in de stad.

Arnhem maakte in 2017 hoge kosten bij de bouw van een nieuwe buurt bij de voormalige Saksen Weimar Kazerne, het uitbaggeren van de Haven van Coers bij de Rijn en de vervanging van het riool aan de Vijverlaan nabij Klarendal. 

Ook zijn er kosten gemaakt om het werk voor te bereiden voor de aanleg van een nieuwe bedding voor de Jansbeek in het stadshart, de herinrichting van de Wagnerlaan nabij ziekenhuis Rijnstate en de aanleg van ecozone langs de spoordijk van Presikhaaf. 

Het opruimen en onschadelijk maken van twee vliegtuigbommen in Rijkerswoerd heeft het meeste geld gekost.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.