De dit jaar opgeleverde Scandinavische buurt in de wijk Schuytgraaf in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
De dit jaar opgeleverde Scandinavische buurt in de wijk Schuytgraaf in Arnhem. © DG

Voorstel: nieuw koophuis in Arnhem alleen als je er zelf gaat wonen

Wie een nieuw huis op Arnhemse gemeentegrond wil kopen, mag dat alleen nog doen als hij er minimaal drie jaar zelf gaat wonen. 

5 reacties

 • Ongeveer Precies

  2 jaar geleden
  Alleen als “hij” er 3 jaar gaat wonen? Niet erg inclusief dit Gelderlander… hier worden Rollende Mina’s en genderkritische medelanders waarschijnlijk een beetje giftig van.
 • JP Slot

  2 jaar geleden
  Welke nieuwbouwwoningen? Net even gekeken, zijn er slechts 6 beschikbaar en de rest in onderhandeling. Gaat weinig zoden aan de dijk zetten dus. Gevalletje van put dempen als alles verkocht is
 • Mattie Veld

  2 jaar geleden
  Dat zou in heel Nederland zo moeten zijn, die beleggers hebben genoeg geld verdiend, laten ze er maar eens voor gaan werken.
 • Hans de Graaf

  2 jaar geleden
  Zolang het voor huisjesmelkers renderend is om de woningen te verhuren aan buitenlandse werknemers die al lang blij zijn een dak boven het hoofd hebben (en dus accepteren onder on-Nederlandse verhoudingen gehuisvest te worden) blijft het dweilen met de kraan open en werkt ghetto-vorming in de hand. Zelfbewoning en vergunningen zijn een eerste stap. Maar dan ook ervoor zorgen dat er voldoende controle en handhaving plaats vindt.
 • Peter Driessen

  2 jaar geleden
  De beleggers zijn het probleem niet, enkel een symptoom van de ziekte. Het werkelijke probleem is de schaarste die veroorzaakt is door milieuwetgeving en migratie, dit wil de politiek echter niet toegeven dus is het gemakkelijk om de schuld in de schoenen van beleggers te schuiven. De meeste vastgoedbeleggers zijn hardwerkende particulieren die door overheidsfalen niet kunnen vertrouwen op hun pensioenpot en spaarrekening bij de bank.

In samenwerking met indebuurt Arnhem