Volledig scherm
Politie-inval aan de Lange Wal in Arnhem. © Persbureau Heitink

Voortvluchtige verdachten van schietpartij in Arnhem-Zuid in ‘Opsporing Verzocht’

ARNHEM - In Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond uitgebreid aandacht gevraagd voor een ripdeal in Arnhem, waarbij ook werd geschoten.

De ripdeal vond maandag 25 februari plaats in een woning aan de Corrie Tendeloostraat in de wijk Rijkerswoerd. Vier mannen hadden rond 14.00 uur een afspraak over drugs, maar dit liep dusdanig uit de hand dat één van de mannen werd beschoten en ernstig gewond raakte aan zijn hoofd en benen. Hij was een dag later buiten levensgevaar, maar het herstel zal vermoedelijk een lange tijd duren. 

Twee dagen later werd een 34-jarige Arnhemmer aangehouden. De andere twee mannen, die vermoedelijk uit de omgeving van Rotterdam komen, zijn nog voortvluchtig. De politie was in februari direct een zoekactie gestart en hierbij een politiehelikopter en een speurhond ingezet. Ook zijn er twee woninginvallen geweest naar aanleiding van de schietpartij. Een in de Arnhemse wijk Presikhaaf en nog in een woning aan de Lange Wal

De voortvluchtige mannen zijn gefilmd door bewakingscamera’s in de omgeving. Deze worden vanavond in de uitzending getoond. Daarnaast wordt van de ontmoeting een reconstructie getoond.

De uitzending begint dinsdagavond 30 april om 20.30 uur en zal de volgende dag om 12.00 uur worden herhaald op NPO2.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.