Volledig scherm
Vrouwe Justitia © ANP XTRA

Voorwaardelijke boetes voor echtpaar na bedreigen van 'boef'

Voor smaad, respectievelijk bedreiging met smaad veroordeelde de Arnhemse politierechter gisteren een man (62) en een vrouw (46) uit Voorthuizen tot voorwaardelijke geldboetes van 200 en 150 euro.

De man had in 2016 op de account van Taptoe Arnhem-Arnhem Tattoo een post geplaatst waarin hij de organisator Theo W. van plagiaat van zijn businessplan beschuldigde. Zijn vrouw had een auto verkocht aan dezelfde man maar betaling bleef uit. Om hem daartoe te dwingen dreigde ze begin 2016 per email met negatieve publiciteit over Taptoe Arnhem als hij niet over de brug kwam.

'Pure wanhoop'

"Uit pure wanhoop heb ik die teksten op Facebook gezet", verklaarde de man zijn actie. Hij zou op allerlei mogelijke manieren hebben geprobeerd om privé in contact te komen met de organisator omdat hij voortdurend aan Taptoe Arnhem gelinkt werd, terwijl die organisatie volgens hem niet deugde.

Ook voor de vrouw was de gewraakte mail een laatste redmiddel. Na een beroerte had ze haar auto uit geldnood moeten verkopen, maar ze kon de koper Theo W. er daarna op geen enkele manier van overtuigen aan zijn betalingsverplichting te voldoen.

Vijftien maanden cel

Theo W. en zijn levensgezellin Edith van E. werden in 2016 landelijk nieuws toen ze in het programma Stegeman op de bres in Duitsland door de politie werden ingerekend wegens verduistering. Via hun bedrijf Financieel Vangnet hadden ze op grote schaal geld achterover gedrukt van cliënten die bij hen hulp bij schuldsanering hadden gezocht. Daarvoor is het stel onlangs tot vijftien maanden celstraf veroordeeld.

In hetzelfde jaar liet Theo W. ook een spoor van gedupeerden achter toen zijn onderneming Taptoe Arnhem-Arnhem Tattoo ter ziele ging. Tekenend voor deze 'boef' waren volgens de advocaat de torenhoge schadeclaims die puur zouden zijn bedoeld om schulden uit eerdere zaken te betalen.

De rechter verwees alle vorderingen, met een totale omvang van 1.325.000 euro, naar prullenbak.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.