Afvalscheiding wordt onder meer als lastig ervaren door sommige bewoners van appartementen in de Arnhemse binnenstad.
Volledig scherm
PREMIUM
Afvalscheiding wordt onder meer als lastig ervaren door sommige bewoners van appartementen in de Arnhemse binnenstad. © Rolf Hensel

Vraag aan Arnhemmers in afvalreferendum is ‘ingewikkeld’

ARNHEM - De vraag die de Arnhemse kiezer op 17 maart krijgt voorgelegd bij het referendum over het afvalbeleid is ‘ingewikkeld’. Stemgerechtigde Arnhemmers mogen zich uitspreken over de vraag of ze het voorstel steunen te stoppen met het betalen per afvalzak, de containers van het slot te halen en te zorgen dat er weer een normale afvalzak in past.

7 reacties

 • jo Gun

  10 maanden geleden
  wat was de stelling weer onduidelijk gesteld, hoor her en der mensen die verkeerd geantwoord hebben. waarom geen vraag als: bent u voor of tegen betaling per zak? dan vang je gelijk alles af.
 • Ruben Driessen

  10 maanden geleden
  Eerst miljoenen investeren in plaatsen van ondergrondse containers, de pasjes, bijbehorende IT en het verkleinen van de opening, straks weer tonnen besteden om de containers weer aan te passen. Wat een verspilling van middelen... Je kan toch ook weer 1 jaarbedrag instellen, de trommel op 30L laten en de containers alleen openen met een pas (zonder te betalen per storting). Hiermee los je het probleem van afvaltoerisme en zakken rond de containers op.
 • Gerrit Aalbersberg

  10 maanden geleden
  De stemwijzer legt nogal de nadruk op het duurder worden als de containers van het slot gaan en er meer restafval zal worden geproduceerd. Nogal tendentieus. Het is bewezen dat met nascheiding van blik, plastic en restafval een beter resultaat is te bereiken v.w.b. het hergebruik dan met het diftar systeem. Dat hoeft niet duurder te zijn en is een stuk mensvriendelijker. Burgers willen best meewerken aan een goed milieu, maar niet aan burgeronvriendelijke stokpaardjes van milieudrammers.
 • wilma beek

  11 maanden geleden
  Wilde eerst ja stemmen doe nu nee want heb geen zin bespaar nu min 40 euro op jaarbasis.
 • Hans de Graaf

  11 maanden geleden
  En dus zal iedereen na afloop de uitslag zo uit kunnen leggen, zoals het hem/haar het beste past. En gaan we op de oude voet verder. Maar de mensen begrijpen het niet - houdt de wethouder stug vol. Nee, niet op deze manier.
 1. Belastingman beledigt rechtbank Gelderland tot op het bot en hoort boete en voorwaardelijke cel eisen: ‘Crimineel, vies, smerig bolwerk’
  PREMIUM
  8

  Belasting­man beledigt rechtbank Gelderland tot op het bot en hoort boete en voorwaarde­lij­ke cel eisen: ‘Crimineel, vies, smerig bolwerk’

  ARNHEM – Tegen een gemachtigde in belastingzaken is woensdag 1.000 euro boete en twee weken voorwaardelijke celstraf geëist omdat hij zich in pleitnota’s en e-mails lasterlijk en beledigend zou hebben uitgelaten over de rechtbank Gelderland en twee van haar rechters. Ook zou de 55-jarige man de Hoge Raad hebben beledigd door dit hoogste rechtscollege ‘de grootste gajesclub van het Noordelijk halfrond’ te noemen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.