Vrachtwagen rijdt zich klem in Spijkerbuurt en beschadigt geparkeerde auto's

VIDEOARNHEM - Niet voor het eerst heeft een vrachtwagen zich in de Spijkerbuurt in Arnhem klemgereden. Een chauffeur die zijn bestellingen had gelost bij de supermarkt aan de Spijkerlaan, reed een straat in die niet op zijn grote truck berekend was. Het resultaat: drie beschadigde auto's. 

Volgens de chauffeur had winkelpersoneel hem richting Driekoningendwarsstraat gestuurd. Daar zou hij wel langs kunnen. Bij de knik aan het einde van die straat ging het al mis. Twee auto's hadden ongewild contact met de vrachtwagen en raakten beschadigd. Een klein eindje verderop liep nog een geparkeerde auto een kras op omdat de rijbaan te smal was voor de grote truck. 

Na ruim een uur zwoegen wist de chauffeur zijn wagen uit de smalle straatjes te manoeuvreren. Om dat te laten lukken moesten enkele auto's weggezet worden. De vrachtwagenchauffeur kreeg van verschillende mensen uit de buurt en van de politie hulp om uit zijn benarde positie te geraken. 

Volledig scherm
Ook de politie helpt de chauffeur in Arnhem om uit de wijk weg te komen. © Timo Bouman/Persbureau Heitink
  1. Joodse Max Nathans (82): ‘Er werd nooit over omgekomen familieleden gesproken’
    PREMIUM
    Holocaust herdacht

    Joodse Max Nathans (82): ‘Er werd nooit over omgekomen familiele­den gesproken’

    ARNHEM/ MATZUVA (ISRAEL) - ,,Wat Auschwitz voor mij inhoudt? De familiefoto die is gemaakt in de tuin op het 40-jarig huwelijk van mijn opa en oma in 1942. Deze foto is gemaakt aan de Lawick van Pabststraat in Arnhem, waar mijn familie toen woonde. Er staan 22 personen op die foto. Na de oorlog bleken er nog maar 6 in leven”, vertelt Max Nathans die tegenwoordig in Israël woont. In het jaar dat de foto gemaakt werd, doken zijn ouders met hem onder. Zo ontsnapten zij aan de gaskamers.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.