Volledig scherm
PREMIUM
Woonzorgcentrum Vreedenhoff in Arnhem. © Gerard Burgers

Vreedenhoff over kritiek op de zorg: 'Verbetering vraagt even tijd'

ARNHEM - De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd stelt vast dat  woonzorgcentrum Vreedenhoff aan de Esperantolaan in Arnhem op zeker tien punten tekortschiet en wil binnen zes maanden verbetering zien. 

De medicatieveiligheid is niet orde en met cliënten zou niet persoonlijk en respectvol worden omgegaan. Renate van Emous, woordvoerder van woon-zorgcentrum Vreedenhoff, reageert.

Ouderen in Vreedenhoff hebben niet allemaal een zinvolle invulling van hun dag. Waar ligt dat aan?

,,Het aanbod van gemeenschappelijke activiteiten is op zich voldoende. Vreedenhoff is relatief lang een verzorgingshuis gebleven, waar veel mensen woonden met een eenvoudige zorgvraag. De laatste paar jaren zien we dat nadrukkelijk veranderen. 

De renovatie in 2017 van drie woonetages voor 75 bewoners met dementie kwam dan ook niets te vroeg.  De mensen die daar wonen, zijn minder snel geneigd deel te nemen aan centrale activiteiten. Dit betekent dat we meer activiteiten in de huiskamers moeten ontplooien. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.