Luchtfoto van de Arnhemse wijk Lombok met rechts van het midden ‘De Koepel’.
Volledig scherm
PREMIUM
Luchtfoto van de Arnhemse wijk Lombok met rechts van het midden ‘De Koepel’. © Hans Broekhuizen

Vrees voor verkeersoverlast in Arnhem rond De Koepel met hotel en cultuur:
‘De plannen worden slecht onderbouwd’

ARNHEM - Erik de Geest schreef ooit de muziek voor het Shopbaklied tegen de vestiging van de grote supermarkt van Hoogvliet bij de Arnhemse wijk Lombok. Hij denkt nu al aan een variant tegen de herontwikkeling van de voormalige Koepelgevangenis van Arnhem.

13 reacties

 • Praetjes

  2 maanden geleden
  De directe omgeving is sinds de komst van Hoogvliet er op vooruitgegaan en het is ook economisch geen mislukking. U bent waarschijnlijk alleenstaand in uw mening. Hoogvliet is een verrijking voor de buurt. Indien de plannen voor het voorzien van een theater in de Koepel niet doorgaan, mogen we hopen dat rondom de koepel de bouw van woningen alsnog gerealiseerd gaat worden.
 • Helmi

  2 maanden geleden
  Wat een onzin. Het is een prima buurtsuper waar duizenden bewoners uit de omliggende wijken blij mee zijn. Die hoeven niet meer naar Oosterbeek of de Amsterdamseweg voor de dagelijkse boodschappen.
 • Helmi

  2 maanden geleden
  Dit gaat nooit gebeuren. De Schouwburg staat nu op een A-locatie, vlakbij Musis. Dat ga je niet naar een achterafstraatje verplaatsen in een gebouw dat ook voor miljoenen moet worden verbouwd om er een geschikt theater van te kunnen maken, plus nog alle bijkomende infrastructuurproblemen. En waarom? Om de eigenaar van de koepel van een miskoop te verlossen? Dacht het niet.
 • Helmi

  2 maanden geleden
  Het is een onhaalbaar plan van iemand die met grote verwachtingen de koepel heeft gekocht en nu merkt dat het niet winstgevend valt te maken. Dit serieus nemen is verspilde energie. Arnhem zou sowieso gek zijn om het belangrijkste theater naar een buitenwijk te verplaatsen en dan ook nog naar een totaal ongeschikt gebouw, dat hooguit geschikt is voor studentenhuisvesting.
 • Wim

  2 maanden geleden
  De locatie Hoogvliet is een mislukking. Wat een ruimtelijk gedrocht. En nu, met valse voorwendselen De Koepel vernaggelen en rare fratsen bedenken om de locatie te vullen. De Rijksmonumentendienst kijkt hopelijk heel streng mee.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Michiel en Wendy verrassen agenten met kroketten en taart
  Play

  Michiel en Wendy verrassen agenten met kroketten en taart

 2. Sanna krijgt als eerste haar tweede coronaprik
  Play

  Sanna krijgt als eerste haar tweede coronaprik

Arnhem e.o.