Het opsporingsbericht voor Arjen Kamphuis die vermist wordt in Noorwegen
Volledig scherm
PREMIUM
Het opsporingsbericht voor Arjen Kamphuis die vermist wordt in Noorwegen © EPA/Opsporingsbericht/Beeldbewerking AD

Vrienden Arjen Kamphuis staan twee jaar na verdwijning nóg voor een raadsel: ‘Wat is er gebeurd?’

ARNHEM - Cyberexpert Arjen Kamphuis verdween twee jaar van de radar tijdens een vakantie in Noorwegen. Heeft hij een kano-ongeluk gehad? Is hij opgepakt door een geheime dienst of is hij ergens een ander leven begonnen? Niemand die het zeker weet. 

0 reacties

 1. Politie sluit onderzoek Arjen Kamphuis: ‘Het was een kajak-ongeluk’

  Politie sluit onderzoek Arjen Kamphuis: ‘Het was een ka­jak-ongeluk’

  Een jaar na de vermissing van ICT-expert Arjen Kamphuis staakt de Noorse politie haar onderzoek. De politie ter plekke gaat uit van een kano-ongeluk als meest reëel scenario voor de verdwijning. Een van de grote mysteries in de zaak lijkt wel opgelost: Kamphuis’ telefoon en computer werden na zijn verdwijning meegenomen door twee truckers, zo blijkt nu. Daardoor maakte de simkaart van Kamphuis later contact met een telefoontoren in het zuiden.
 2. Gedreven visionair Cor werd pinkoning, maar niet op zondag
  PREMIUM
  verleden leven

  Gedreven visionair Cor werd pinkoning, maar niet op zondag

  Cor van de Velden (1931-2022) zag het levenslicht in Hilversum. Tijdens WO II werd hij via de scouting geronseld voor werkzaamheden in de ondergrondse. Ze zochten jonge knullen die georganiseerd en betrouwbaar waren. Om niet opgepakt te worden voor de Arbeitseinsatz moest hij van zijn moeder een korte broek dragen, waardoor hij jonger zou lijken. Hij werd ermee geplaagd door zijn leeftijdgenoten maar deed alsof hem dat niet boeide.

In samenwerking met indebuurt Arnhem