Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Vrijspraken en lagere straffen in anabolenzaak Arnhem

ARNHEM - In de strafzaak over grootscheepse productie van, en handel in, anabole steroïden in Arnhem vanaf 2012, is een 29-jarige Arnhemmer veroordeeld tot 240 uur werkstraf en een jaar celstraf waarvan 306 dagen voorwaardelijk. Zijn 31-jarige broer werd vrijgesproken. De officier van justitie had 3 en 2 jaar cel tegen de broers geëist.

De rechtbank vindt dat er helemaal geen bewijs is voor de betrokkenheid van de 31-jarige broer. Van de hoofdverdachte vindt de rechtbank dat hij, samen met onbekend gebleven medeplegers een grotere rol heeft gehad dan hij zelf schetste, maar voor een kortere periode dan op de beschuldiging stond: namelijk tot 2014 en niet daarna.

Ook heeft de zaak veel te lang op zich laten wachten, sinds de 29-jarige voor het eerst werd aangehouden. Bovendien houdt de rechtbank ook rekening met het familiedrama waarbij in Irak in april 2018 de vader van de Arnhemmer om het leven werd gebracht door de 31-jarige broer

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.