Vrouw beroofd van mobieltje, haar vriend herkent de dader op station en ‘bespringt hem’

ARNHEM - Een vrouw is woensdag beroofd van haar mobiele telefoon. Haar vriend overmeesterde later die dag de mogelijke dader toen hij hem herkende op station Arnhem Centraal.

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © EPA

De verdachte deed zich voor als iemand die de iPhone wilde kopen. In plaats van af te rekenen, ging er met de telefoon vandoor zonder te betalen. Dat gebeurde volgens de politie Arnhem-Noord woensdag rond 17.15 uur. Beide partijen hadden afgesproken bij het filiaal van McDonald’s in de Arnhemse binnenstad. 

De vriend van de vrouw probeerde direct al de verdachte te achterhalen. Tijdens de achtervolging werd hij volgens de politie bedreigd met een mes. Daarna verdween de dief uit zicht.

De verdachte werd rond 22.00 uur alsnog aangehouden. De vriend van de vrouw zag de verdachte op het station en 'besprong de persoon’, aldus de politie. De verdachte kon vervolgens aan de politie worden overgedragen.

  1. ‘Mijn vrienden komen hier niet meer’. Schoonmaak gewenst in getto Geitenkamp
    PREMIUM

    ‘Mijn vrienden komen hier niet meer’. Schoonmaak gewenst in getto Geitenkamp

    ARNHEM - Astrid Kersten heeft het wel gehad, na veertien jaar Geitenkamp. Ze wil zo snel mogelijk verhuizen van de bult. ,,Ik heb een buurvrouw gehad die een jachtgeweer op me richtte. Kerels die mijn huis binnendringen omdat ze denken dat ik als vrouw alleen een neukebol ben. Op straat ontmoet ik hondsbrutale kinderen die me een grote bek geven. Kankerwijf! Mijn eigen kleinkinderen durven hier niet meer te komen.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.