Volledig scherm
Vue Arnhem, beter bekend als de 'Blikken Bioscoop'. © Rolf Hensel

Vue Arnhem: niks waar van sluiting en verkoop bios

ARNHEM- "Dit komt uit een grote duim, waaraan heel hard gezogen is." Topman Ron Sterk van bioscoopketen Vue laat niets heel van het verhaal van Luc Van De Casseye van concurrent Euroscoop in de Arnhemse gemeenteraad.

De raad verwacht een effect van de mogelijke komst van Euroscoop in Arnhem-Zuid voor de theaters in de binnenstad. Volgens de raad gaat Vue (de 'Blikken Bioscoop') daar zeker iets van merken.

Verkoop
„Vue Arnhem gaat sowieso sluiten, of wij er nu bij gaan komen of niet. Het complex is verouderd", aldus de Belgische directeur van Euroscoop. „Trouwens, de eigenaar heeft mij al benaderd over eventuele verkoop."

Klap
Klopt niet, zegt Sterk van Vue. „Ik heb me altijd al verbaasd over Luc Van De Casseye, maar dit slaat echt alles." Over eventuele sluiting van Vue zegt hij: „Sinds oktober is de situatie niet veranderd."

Destijds zei hij dat zijn Arnhemse theater 'een enorme klap' kreeg van de opening van Pathé, maar dat het aantal bezoekers van de Blikken Bioscoop inmiddels stabiel is.

Bewijs
Roel Holland, van Euroscoop Nederland, nuanceert Van De Casseyes woorden over sluiting van Vue. „Dat was wat te sterk uitgedrukt. We hebben daar geen hard bewijs van. Maar de pandeigenaar heeft gevraagd of wij geïnteresseerd zijn in het gebouw."

Fabelen
Ralf Punt, directeur van Punt Vastgoed, eigenaar van het bioscoopcomplex aan Hoogstraat 10, verwijst die lezing naar het rijk der fabelen. „Hier is nooit over gesproken."

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.