Vuurwerkshow ter hoogte van de Rijnkade op Koningsdag in 2017. Met de jaarwisseling wil een meerderheid van de Arnhemse gemeenteraad zoiets ook, tussen de twee bruggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Vuurwerkshow ter hoogte van de Rijnkade op Koningsdag in 2017. Met de jaarwisseling wil een meerderheid van de Arnhemse gemeenteraad zoiets ook, tussen de twee bruggen. © DG

Vuurwerkverbod in Arnhem bij komende jaarwisseling, mogelijk wel een vuurwerkshow

ARNHEM - In Arnhem mag je bij de komende jaarwisseling formeel geen vuurwerk meer afsteken. Wel komt er mogelijk als alternatief een vuurwerkshow op de Rijn tussen de John Frostbrug en de Nelson Mandelabrug. 

27 reacties

 • Ans Brouwer

  9 maanden geleden
  Dat is dus niet zo er zal nu meer illegaal vuurwerk gekocht gaan worden met nog hardere knallen. In Nederland zijn de pijlen en knal vuurwerk verboden dus hier alleen nog siervuurwerk dus probleem was opgelost. Tot dat er in steden en gemeente nu verboden is zelf af te steken dit brengt veel ellende mee met handhaven en nog meer illegaal vuurwerk . Jammer siervuurwerk nog late kopen en zelf laten afsteken is de beste oplossing. Dan kun je ook makkelijker het illegale opsporen .
 • Hansonius

  11 maanden geleden
  Een kleine groep vandalen (opblazen van afvalbakken en veel erger) en onruststokers (hulpverleners aanvallen  met vuurwerk etc.) verpesten het voor de goedwillenden die eenmaal per jaar een uurtje vuurwerk willen afsteken. En toch is het een logisch en terecht besluit want de overlast, de incidenten en gewonden is buiten proportie en daar zijn de lieden die dit veroorzaken debet aan. Jammer maar het zij zo....
 • FJvanFleppenstein

  11 maanden geleden
  Vuurwapens misschien? Daar zijn er volgens mij in Arnhem de laatste tijd voldoende van. @gemeente: misschien even de prioriteit geven aan echte problemen in plaats van de aandacht van het volk af te leiden door een pleziertje af te nemen. 
 • FJvanFleppenstein

  11 maanden geleden
  Ja natuurlijk. Daar is echt de capaciteit voor. In 15 minuten rijden vanaf het centrum koop je bakken vol goedkoop vuurwerk in de Duitse supermarkt. Denk je nou echt dat de politie midden in de nacht op het afsteken van vuurwerk zal of kan handhaven? 
 • Ik Ben het

  11 maanden geleden
  En die hebben niets beters te doen? Die moeten richting rijnkade een fuik aanleggen, om te kijken wie onder invloed komt aanrijden

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.