Vuurwerk afsteken. Het is op steeds meer plekken verboden in de regio. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Vuurwerk afsteken. Het is op steeds meer plekken verboden in de regio. Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Vuurwerkvrije zone rukt op in regio: bijna 40 procent van de gemeenten heeft er één

NIJMEGEN - Vuurwerk afsteken is op steeds meer plekken in de regio verboden op oudjaarsdag. Bijna veertig procent van de gemeenten kent inmiddels één of meerdere vuurwerkvrije zones.

Dat blijkt uit een inventarisatie van De Gelderlander.

In totaal 16 van de 43 gemeenten in het verspreidingsgebied van deze krant hebben nu zeker één vuurwerkvrije zone. Dat zijn er vier meer dan vorig jaar.

Rhenen telt voor het eerst twee gebieden waar je geen vuurwerk af mag steken, evenals Oost Gelre. Een woordvoerder van die laatste gemeente laat wel weten dat er niet actief wordt gehandhaafd. ,,Het gaat erom dat mensen elkaar erop aanspreken, als ze vinden dat er sprake is van overlast.’’

Berg en Dal en Wageningen hebben bij wijze van proef allebei één vuurwerkvrije zone aangewezen. In Groesbeek gebeurt dat op initiatief van buurtbewoners.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.