Volledig scherm
Kiss-and-ridezone aan de Nieuwe Stationsstraat bij station Arnhem Centraal, in de praktijk moeilijk te vinden voor mensen die treinreizigers wegbrengen of ophalen. © DG

VVD: Kiss & Ride moet op andere plek bij station Arnhem

ARNHEM - Aan het Stationsplein in Arnhem moet een kiss-and-rideplek komen op een locatie die makkelijker is te vinden dan de huidige, aan de Nieuwe Stationsstraat.

Dat stelt de gemeenteraadsfractie van de VVD naar aanleiding van de situatie rond het afzetten en ophalen van treinreizigers bij station Arnhem Centraal. 

Chaos in verkeer

De kiss-and-ridezone aan de Nieuwe Stationsstraat, aan de voet van de Park- en Rijntoren, blijkt moeilijk te vinden. Het gevolg is dat automobilisten, zodra ze het station zien, abrupt stoppen op het Stationsplein of de Utrechtsestraat, om iemand weg te brengen of op te halen. Dat leidt tot opstoppingen en chaotische situaties in het verkeer.

Het gemeentebestuur heeft aangegeven op korte termijn niets aan de situatie te kunnen en willen doen. Het hoopt dat de bouw van nieuwe woningen in de omgeving van het station er toe leidt dat de route naar de huidige kiss-and-rideplek bekender wordt. 

Geen genoegen

Liberaal raadslid Rebin Maref neemt daar geen genoegen mee. Hij wil van het stadsbestuur weten of het bereid is zijn suggestie voor een makkelijker te vinden en snel te gebruiken ophaal- en afzetplek aan het Stationsplein over te nemen. 

Maref meent dat de praktijk afdoende heeft bewezen dat de bestaande plek niet praktisch is.   

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.