Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

VVD-leider: 200 miljard nodig voor klimaatneutraal maken Gelderland

ARNHEM - Gelderland volledig klimaatneutraal maken in 2050 gaat mogelijk 200 miljard euro kosten. Dat beweert de Gelderse gedeputeerde financiën en VVD-leider Jan Markink. Forum voor Democratie reageert verbaasd.

49 reacties

 • Toontje

  1 jaar geleden
  En nu maar hopen dat de kiezer eindelijk begrijpt dat Rutte de zaak totaal vern**kt, maar de lemmingen zullen de VVD wel weer de grootste partij maken...
 • Toontje

  1 jaar geleden
  Herstel, Piet: men redt het nóóit met electriciteit...
 • Snorkel71

  2 jaar geleden
  Huurhuizen snap ik daar daar veel geld in gaat zitten om om te bouwen maar ik neem aan dat de huur ook omhoog gaat dan. De rest; koophuizen, bedrijven zal op basis van subsidie zijn, het grootste gedeelte moet de eigenaar echt zelf ophoesten. Vanaf 2030 zal vrijwel elke nieuwe auto die verkocht wordt electrisch zijn dus tegen 2050 is dat ook vanzelf opgelost . De grootste uitdaging (en duurste) zal zijn om het opwekken van alle energie duurzaam te krijgen voor 2050. Maar ook deze investeringen worden uiteindelijk weer door ons terugbetaald in de maandelijkse energierekeningen.
 • Piet

  2 jaar geleden
  Dan kies ik voor Duitsland. Niks mis mee, integendeel. ;)
 • Piet

  2 jaar geleden
  De laatste bruinkoolmijnen in het oosten zijn al jaren dicht en Duitsland staat vol windmolens. Ze zijn er echter realistisch (en door schade en schande wijs geworden) en weten dat je het voorlopig met alleen elektriciteit niet redt.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Betty (90) over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'
  Play

  Betty (90) over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'

 2. Lotte (14) kwam door ernstig misdrijf om het leven
  Play

  Lotte (14) kwam door ernstig misdrijf om het leven

Arnhem e.o.