Volledig scherm
© DG

Vwo in Doorwerth nog een zorgenkind

DOORWERTH - De vwo-afdeling van het Dorenweerd College in Doorwerth is nog altijd een zorgenkindje. De opleiding krijgt dit jaar opnieuw een 'min' van de Inspectie voor het Onderwijs.


De andere twee opleidingen binnen het Dorenweerd, havo en vmbo, krijgen wel een goede beoordeling.

De meest recente beoordeling van de inspectie is van begin dit jaar. De onderwijsinspectie houdt een kwaliteitskaart voor alle scholen in Nederland bij, die vooral gebaseerd is op overgangspercentages en examenresultaten. Wijken die te veel af van het landelijk gemiddelde, dan krijgt een school een onvoldoende.

Volgens Gabri Maessen van het Dorenweerd College is het een kwestie van tijd voordat de 'min' verdwijnt. "In de beoordelingen weegt de inspectie drie cursusjaren mee. De afgelopen twee jaar doen wij het goed."

Het Dorenweerd werd enkele jaren terug stevig op de vingers getikt over de onderwijskwaliteit. De directie heeft vervolgens de koers gewijzigd, wat volgens Maessen z'n vruchten afwerpt. "De resultaten over 2006 waren slecht. Maar de afgelopen twee cursusjaren haalden we de landelijke normen, ook voor vwo. En alles wijst erop dat we die dit jaar weer halen. We denken daarom in 2010 een 'plus' te hebben."

Zo'n zestig leerlingen per jaar beginnen aan het vwo op de middelbare school aan de Dalweg. Het aantal brugklassers neemt toe, zegt Maessen. Die toename geldt ook voor de andere opleidingen op het Dorenweerd. www.onderwijsinspectie.nl

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.