‘Baumann in de Kuul’ rond 1905 met voorlangs het pad tussen links de Vijverlaan en rechts de Thomas a Kempislaan. Het huisje op de achtergrond ligt op de Jacobiberg, één van de hoogste punten van Arnhem, begroeid met eeuwenoude beukenbomen. In vroeger jaren bekend als de ‘lighallen’. Hier werden longlijders in de openlucht verpleegd. Tot 2017 was hier Popcentrum Jacobiberg gevestigd. Nu is het een kinderopvang.
Volledig scherm
PREMIUM
‘Baumann in de Kuul’ rond 1905 met voorlangs het pad tussen links de Vijverlaan en rechts de Thomas a Kempislaan. Het huisje op de achtergrond ligt op de Jacobiberg, één van de hoogste punten van Arnhem, begroeid met eeuwenoude beukenbomen. In vroeger jaren bekend als de ‘lighallen’. Hier werden longlijders in de openlucht verpleegd. Tot 2017 was hier Popcentrum Jacobiberg gevestigd. Nu is het een kinderopvang. © Gelders Archief nr. 1500 - 4029

Waarom in Arnhem niets meer te bekennen is van het bijna idyllische Baumanns Gat

Arnhem voor EeuwigIn de rubriek Arnhem voor Eeuwig beschrijft Peter Bloemendaal, oud-journalist van de Arnhemse Courant, aan de hand van foto’s het leven in Arnhem in vroeger dagen. Vandaag: het verdwenen Baumanns Gat.

2 reacties

  • Rene Hart

    3 weken geleden
    Nog gevoetbald met de Bosstraat tegen Vogelwijk en nog meer straatvoetbalclubs. Leuke tijden.
  • JOOP Barten

    3 weken geleden
    Mooie tijd Wedstrijd tenue j p heijenstraat geel/rood ontworpen En genaaid door o a sjanie barten no 62