Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © William Hoogteyling

Wat betekent stikstofuitspraak nou echt voor Gelderland? ‘Van koppeling met energieakkoord word ik moe’

ARNHEM/ NIJMEGEN - De Gelderse economie en klimaatambities zijn in gevaar nu een streep is gezet door het Nederlandse stikstofprogramma, zeggen gedeputeerden Peter Drenth en Jan van der Meer. Maar is dat eigenlijk wel zo? Drie uitspraken onder de loep.

26 reacties

 • Freek

  2 jaar geleden
  De regels zijn niet door de Raad van State bepaald. Zij controleren alleen of de wetten (=regels), die door anderen zijn vastgesteld, wel of niet gevolgd worden.
 • Freek

  2 jaar geleden
  De Raad van State is geen adviseur. Het is een rechtspraakinstelling, die alleen controleert of de vastgestelde regels gevolgd worden. Niet of deze regels goed of slecht zijn.
 • Frits

  2 jaar geleden
  China doet veel meer aan klimaatmaatregelen dan Nederland, en dat terwijl Nederland per hoofd van de bevolking veel meer uitstoot dan China.
 • Frits

  2 jaar geleden
  Dan zeg ik: het gaat ons geld opleveren. Er liggen grote kansen voor ondernemers namelijk.
 • Klaas1

  2 jaar geleden
  De Gelderse economie en klimaatambities in gevaar boven het artikel .CO2 heb ik niet genoemd. Als het te moeilijk word voor je zeg het dan.
 1. Oorlogskind Gé luidt 77 jaar na de Slag om Arnhem de klok van de Eusebiuskerk: ‘Ik heb de toren zien branden’
  Video

  Oorlogs­kind Gé luidt 77 jaar na de Slag om Arnhem de klok van de Eusebius­kerk: ‘Ik heb de toren zien branden’

  ARNHEM - Bij oorlogskind van de Slag om Arnhem Gé Bijlsma springen op vrijdagmorgen 17 september 2021 de tranen in de ogen als de kerkklokken van de Eusebius om 11.41 uur hoort galmen vanaf de voet van de toren. Voor het eerst van zijn leven krijgt hij de gelegenheid om de knop in te drukken om de grote kerk te laten spreken, als teken dat de herdenkingen zijn begonnen in de Airbornegemeenten Arnhem, Renkum, Overbetuwe en Ede.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.