Wat is er aan de hand op het RijnWaalpad? ‘Het was wachten op een ernstig ongeval’

videoARNHEM - Niet voor het eerst doet zich een ongeval voor op het snelfietspad tussen Arnhem en Nijmegen, nu met dodelijke afloop. ,,Het is een mentaliteitskwestie.”

66 reacties

 • Jacques De Graaf

  1 jaar geleden
  Zouden verkeersafhankelijke stoplichten een oplossing kunnen zijn met voorrang voor het fietspad ?
 • Manfred

  3 jaar geleden
  Haal de kinderen er maar weer bij en loslopende honden (nog erger). Het zijn ook de ouders van die kinderen die dagelijks het levenvan veel fietsende (forensen) onveilig maken als autobestuurder. Veel voetgangers zijn overigens vooral uitgestapte automobilisten (evt. met kinderen) die de gang van hun auto naar een ingang maken en vice versa. Mensen steken ook niet zomaar een provinciale weg over en het RijnWaalpad is vergelijkbaar daarmee, maar dan voor fietsers.
 • JTJ

  3 jaar geleden
  Met snelfietspad wordt de snelste route van Arnhem - Nijmegen bedoeld, en niet met zo'n hoog mogelijke snelheid van Arnhem naar Nijmegen.Op dit moment is het zo dat tussen Elst en Arnhem alles met een geel kenteken niet welkom is op het fietspad. Rondom de basisschool in Arnhem lopen ook veel ouders met kinderen, mensen met de hond. Dat stukje is totaal niet berekend op voertuigen met een geel kenteken.Ik ben niet tegen speedpedelecs of brommers, maar op het gedeelte bij Rijkerswoerd is dit totaal niet haalbaar in de huidige vorm. Handhaving laat totaal te wensen over.
 • Manfred

  3 jaar geleden
  Dat komt door mensen die er maar op los rijden daar hebben we dat aan te danken.Klopt, in Japan heb ik geen verkeersdrempels kunnen ontdekken omdat dit volk zich wel kan gedragen in het verkeer.
 • Manfred

  3 jaar geleden
  Deze rijden nergens sneller dan een automobilist die ook nog eens 15-20x meer massa en dus energie heeft en ook nog eens groter, breder en harder is en veelal veel minder overzicht heeft en meekrijgt van de omgeving in de cocon dan een fietser. Dus ik weet niet wie nu de gevaarsetting veroorzaakt als het over snelheid gaat
 1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest rechter) strook als er iemand op de vierde rijdt?’

In samenwerking met indebuurt Arnhem