Volledig scherm
© DG

Wat zou je doen als je de baas van de politie was?

ARNHEM - Wat zou u doen als u de baas zou zijn van de politie in Arnhem-Noord? Die vraag kunnen Arnhemmers deze dagen mogen beantwoorden in het Mobile Media Lab van de politie. Tientallen Arnhemmers in Arnhem-Noord hebben de grote witte truck van de politie al van binnen gezien.

Zij mochten hun mening geven over de Facebookpagina van het politieteam Arnhem-Noord, de wijkagenten en de meldingsbereidheid.

„Een hele tijd geleden heeft er een artikel in de Gelderlander gestaan over de geringe bereidheid van mensen om meldingen te maken van een politiezaken. Voor ons is dan van belang hoe dat komt en hoe we de meldingsbereidheid kunnen bevorderen", zegt agente Katja Rademaker.

Vragen
In de truck aan de Van Lawick van Pabstraat vullen twaalf mensen op een laptop een vragenformulier in. „Het is nu wat regenachtig, maar dinsdag op de Johan de Wittlaan in 't Broek zaten er mensen binnen en stonden ze buiten aan staan-tafels. Over het algemeen zijn mensen enthousiast over dit initiatief", zegt Rademaker. „Behalve dat we willen weten wat mensen van de dienstverlening van de politie vinden, willen we tips krijgen over hoe we de burgers nog beter kunnen bereiken."

Goed initiatief
'Hartstikke goed' noemt Daniëlle Futselaar de enquête in het Mobile Media Lab. „Ik kom niet uit deze wijk, maar uit Cranevelt", zegt Futselaar. „Ik wist niet dat de vrachtwagen van de politie van de politie hier zou staan, maar moest bij de supermarkt zijn. Mijn beeld van de politie was al positief. Dat ze dit contact met de burgers zoeken vind ik alleen maar goed."

Dat zelfde geldt voor Peter Dickmann uit Velp. Hij moest bij de tandarts zijn en knoopte er nadien een bezoekje aan truck aan vast. „Wie mijn wijkagent is weet ik niet, maar ik weet wel wat ik moet doen als ik een melding wil maken of aangifte moet doen. Dat lijkt me niet zo moeilijk", zegt Dickmann.

Het Mobile Media Lab staat morgen en vrijdag en zaterdag op vijf verschillende locaties in Arnhem-Noord:

Donderdag 12 januari 14.00 tot ±17.00 uur: Marktplein Geitenkamp

Donderdag 12 januari 18.00 tot ±20.30 uur: Winkelcentrum Klarendalseweg

Vrijdag 13 januari 09.30 tot ±12.00 uur: Winkelcentrum Presikhaaf

Zaterdag 14 januari 09.00 tot ±12.00 uur: Kerkplein tegenover Dudok

Zaterdag 14 januari 13.00 tot ±17.00 uur: Velperplein thv Musis

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.