Impressie van toekomstig Stadsblokken en Meinerswijk in Arnhem.
Volledig scherm
Impressie van toekomstig Stadsblokken en Meinerswijk in Arnhem. © Kondor Wessels Projecten

Waterschappen openen aanval op woningbouw in Stadsblokken en Meinerswijk

ARNHEM - Twee waterschappen openen de aanval op het plan om woningen te bouwen in Stadsblokken-Meinerswijk in Arnhem. De besturen van Waterschap Vallei en Veluwe en Rivierenland willen dat de regionale en de landelijke politiek zich erover buigt. Bouwen in de uiterwaarden kan gevaarlijk zijn, vinden beide waterschappen.

30 reacties

 • Billie84

  3 jaar geleden
  Omdat het alweer 24 uur geleden is dat je hier gereageerd hebt vind je het noodzakelijk om nu weer (het zelfde in het kort) te reageren?
 • Wim

  3 jaar geleden
  Wederom een prachtig gebied waar verrommeling door woningbouw op de loer ligt. Ga lekker in Schuytgraaf bouwen.
 • Wim

  3 jaar geleden
  @Martin Van 250 naar 430 woningen.
 • PeterR

  3 jaar geleden
  Over dit argument kun je je twijfels hebben, maar dat de rol van de gemeente stinkt is wel duidelijk. Ze doen er iedere keer weer een stuk of 100 woningen bij. Het begon met iets van 250, bij het referendum was er sprake van maximaal 350, nu ineens weer 430, en de verkeersafwikkeling houdt al rekening met 500.Iedereen die democratisch deugt hoort hier tegen te zijn.
 • Martin

  3 jaar geleden
  Met de bouw van woningen, inderdaad iets meer dan waar in eerste instantie vanuit is gegaan maar nog steeds maar 1% van het totale oppervlak, wordt oa de sanering van de Stadsblokken gefinancierd, die inderdaad vergeven is van zaken die je in de natuur niet wilt. Deze sanering kost de Arnhemmer geen ene eurocent. Overigens 350 is het aantal dat genoemd is in de plannen. Wat maakt dat de uitkomst van jou rekensom bij 430 woningen een verdubbeling van de verkeersdruk veroorzaakt. 
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  4

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.